Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Születésnapján repült először a 88 éves Mária

Születésnapján repült először a 88 éves MáriaSzécsényi Antalné Mária a FlyTeam pilótájával, Farkas Imrével. Az oklevél mellé pacsi is dukált. FOTÓK: Török János
Szeged - Légi kalandot kapott születésnapjára 88. éves olvasónk. Szécsényi Antalné Mária még nem repült, de most a FlyTeam kisgépével 700 méter magasból nézhette meg a várost. Lánya kérésére szerveztük meg a meglepetést.
Sokféleképpen repülhetünk

Repülőgép-vezetés során a bátrak átvehetik a gép vezetését a magasban a pilótától, ha a FlyTeamnek azt a programját választják. Előtte repülőgép-szimulátorral is gyakorolhatnak a reptéren. A sétarepülésen – a pilótán kívül – akár 3 fő is részt vehet.
Tandemugráson egy segítővel több ezer métert zuhanhatunk szabadon, mielőtt kinyílik az ernyőnk. Az éjszakai repülésen a város fényeiben gyönyörködhetünk. A pilótaképzés a legelszántabbak programja, amely vizsgával zárul.
– Csak ilyen lassan megyünk? – kérdezte a repülőben ülve Szécsényi Antalné Mária. A nyugdíjas asszony kevesellte 140-150 kilométer/órás sebességünket, de azért élvezte az ajándékba kapott sétarepülést.

Kétszer is ünnepelhetne

88. születésnapján szerette volna meglepni édesanyját Dudás Jánosné Anna egy légi kalanddal, hiszen az asszony nem utazott még repülővel. Anna 50 éve előfizetőnk, így kézenfekvő volt számára, hogy Kincskeresők mellékletünkhöz forduljon.

Játékvasút a villamos

 Nem a jeles napon szálltunk fel, ugyanis nem tudjuk pontosan, mikor született Mária. Személyigazolványa szerint december 2-án fújhatja el a gyertyákat tortáján, de eredeti anyakönyvi kivonata elkeveredett. Új iratai szerint december 5-én kellene ünnepelnie.
 

Akárhogy is, a FlyTeam csapata örömmel fogadta megkeresésünket. A Délmagyarország megszervezte a meglepetésutat, és a Kálvária téri idősek otthonából, ahol Mária él, együtt indultunk a kalandra.

Nem a jeles napon szálltunk fel, ugyanis nem tudjuk pontosan, mikor született Mária – tudtuk meg lányától, Annától.

A Szegedi Repülőtéren Farkas Imre pilóta várt. – Családapa vagyok, és a lányommal fogok vacsorázni – nyugtatta meg izguló társaságunkat. Újabb lelki fröccsre már nem is volt szükség, ámulva nézte az ünnepelt és lánya is a várost 700 méter magasból, játékvasútnak tűnt alattunk a villamos.

Pilóta is lehet

A verőfényes napsütésben akkora volt a légi forgalom, hogy több repülőnek is integethettünk, a leszállópályán pedig sorban landoltak a kisgépek. – Egy oklevéllel szeretnénk boldog születésnapot kívánni – adta át a meglepetést a FlyTeam pilótája. Az emléklapot látva biztosan meglepődik majd Mária tizennyolc éves dédunokája is. Hát még ha meglátja a szövegét, amely szerint Mária akár a pilótaképzést is elkezdheti.
 
Kincset keresünk!

Lapunk Kincskeresők című mellékletének célja, hogy ne „csak" tájékoztassuk olvasóinkat: amiben tudjuk, lehetőségeink megengedik, és a célok is összhangban állnak szerkesztőségünk értékrendjével – segítsük is életüket. Ha önnek vagy valakinek a környezetéből van olyan álma, vágya, kérése, amelyet valóra válthatnánk, jelentkezzen a kincskeresok@delmagyar.hu e-mail-címen, vagy küldje el kívánságát levélben a 6729 Szeged, Szabadkai út 20. címre „Kincskeresők" jeligével. Kérjük, egy rövid bemutatkozás mellett írja le történetét, és azt, miért az a kérése, amit megfogalmaz.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boldog lett a szegedi iskola

Boldog lett a szegedi iskola
A Béke Utcai Általános Iskola nyerte el a Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldog Iskola címét,… Tovább olvasom