Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Szünetelnek a szegedi egyetemistákat kiszolgáló helyek

Szeged - Szeged elsősorban egyetemistákat kiszolgáló üzletei – főként fénymásolók és sörözők – minden évben kénytelenek alkalmazkodni a nyári szünetben megcsappant forgalomhoz. Egyesek szeptemberig bezárnak, mások rövidített nyitva tartással vészelik át a holt szezont.
Kedves Vendégeink! Július 7-étől augusztus 25-éig nyári szünet! – olvasható a szegedi bölcsészkar melletti Internetező szalon ajtaján. Ha továbbmegyünk néhány métert a szomszédos Kihelyezett Tagozat nevű fénymásolóhoz, hasonló üzenet vár minket: szeptemberig zárva van.

Míg Szeged központja a nyári hónapokban turistáktól hemzseg, és délutánonként gyakran alig találni szabad helyet a népszerűbb cukrászdák és kávézók teraszán, a város főként egyetemistákat kiszolgáló része július elérkeztével teljesen más kihívásokkal találja magát szemben. Az évközi forgalmat biztosító közel 15 ezer nappali tagozatos hallgató nagy része a hónap elején elhagyja a várost, csak szeptemberben tér vissza, és ha esetleg valaki itt is marad, többnyire csatlakozik a belvárosi forgataghoz.

Egyetemi klubok

A JATE-klub a központi egyetemi épület mellett kialakított nyári terasszal és ritkított bulimenetrenddel várja a vendégeket. A SZOTE-klub a szabadtéri játékok ideje alatt büféként üzemel, emellett heti két alkalommal kínál programot a szórakozni vágyóknak.

– A vizsgaidőszak végeztével a forgalom gyakorlatilag nullára csökken, így a fénymásolóknak nincs más választása, mint bezárni a szeptemberi kezdésig. Mi is csak azért vagyunk nyitva, mert egyben nyomtató- és fénymásolószervizként is működünk – mondta el Liptákné Bálint Ildikó a környék egyetlen nyáron is nyitva tartó fénymásolójában, a Copy Shopban.

A bölcsészkar épületét körbefogó sörözők többnyire ennél szerencsésebb helyzetben vannak, általában csak a délutáni órákban nyitnak ki.

– A nyári forgalom legjobb esetben is csak a negyede az év közben megszokottnak, így nem érdemes a rendes nyitva tartáshoz ragaszkodni – tudtuk meg az egyetemi könyvtárral szemközti Pivo Várban. A söröző már az utóbbi időben is csak déltől várta a vendégeket, jövő héttől pedig délután négy órára tolódik a nyitás időpontja. A rekordot a könyvtár túloldalán álló Mojo pub tartja, csak este hat órától áll a vendégek rendelkezésére.

Olvasóink írták

  • 1. Becky 2008. július 13. 12:57
    „Az redben van, hogy egy fénymásolónak nincs akkora forgalma, mint évközben, de hogy egy szórakozóhelynek ne lenne... elég bosszantó, hogy péntekig kell várni egy bulira, azoknak akik esetleg itt maradtak nyárra, vagy szegediek, vagy épp itt nyaralnak...például csütörtök este miért nem lehet sehol bulizni??”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várjátékok: dzsessz-hétvége

Szeged - A VI. Szegedi Várjátékok keretében Vár-Jazz Napok elnevezéssel dzsesszkoncerteket tartanak… Tovább olvasom