Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Szuperbringák Kisteleken

Kistelek - Szuperbringákat keresnek Kisteleken. A tegnap kezdődött iskolai akció célja, hogy a diákok biztonságos, a KRESZ szabályainak megfelelő kerékpárokkal közlekedjenek. A jól felszerelt bicikliket a rendőrök felmatricázzák.
Idén is folytatódik a tavaly nagy sikerrel megtartott Szuperbringa akció Kisteleken. Az általános iskolában tegnap kezdték el az átfogó kerékpár-ellenőrzést a Kisteleki Kerékpáros Egyesület és a rendőrkapitányság munkatársai. Azok a gyerekek, akiknek minden szempontból megfelelő a biciklijük, matricát kapnak, és részt vehetnek a pénteki ügyességi vetélkedőn.

Szuperbringák Kisteleken. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

– Az intézménybe 600 diák jár. Jó időben a 400 helyes kerékpártároló megtelik – mondta el Csányi József igazgató, aki úgy tapasztalja, sok szülő nem törődik azzal, milyen állapotú biciklivel küldi iskolába gyerekét.

Tavaly nagyjából minden második bicikli felelt meg a feltételeknek. – Szuperbringa lehet egy agyonstrapált, használt kerékpár is. Viszont kell rajta lennie első és hátsó világításnak, két féknek, csengőnek, valamint hátul és a kerekeken is fényvisszaverőnek – sorolta Sándor Attila, a Kisteleki Kerékpáros Egyesület elnöke. Az ellenőrzésen – ahogy az egyik rendőr fogalmazott – zéró tolerancia volt, vagyis ha ezek közül hiányzott valami, nem járt matrica. Mivel az akció kétnapos, ma még van lehetőség pótolni a hiányosságokat.

A harmadikos Annának is hiányzott egy fényvisszaverője. – Nem vagyok annyira szomorú – hüppögte könnyes szemmel, amikor tavalyi matricája mellé idén nem kapott újat.

A kisteleki iskolában korábban előadást is tartottak a gyerekeknek a kerékpáros közlekedés szabályairól. A városban ugyanis épül a kerékpárút-hálózat, amelyet így is igyekeznek népszerűsíteni. Vasárnap ennek jegyében kerékpártúrát szerveznek Ópusztaszerre. A Szuperbringa akciót nemcsak Kisteleken, hanem a környező hat településen is megtartják.

Olvasóink írták

  • 1. papsajt 2012. október 11. 07:40
    „nem egyszeri előadás kellene a gyerekeknek, hanem közlekedési alapismeretek óra az órarendbe.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jordán, Hobo, a Vakság és az Elveszett férfiak

Négy színházi produkció is látható októberben a REÖK-ben a 17. Őszi Kulturális Fesztivál részeként Jordán Tamás, Hobo, a Nézőművészeti Kft. és a Forte Társulat előadásában. Tovább olvasom