Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Szupergyors netet, de gyorsan: Juhász Tünde felel a hatósági ügyintézésért

Tavasszal kezdik kiépíteni a szupergyors vezetékes internethálózatot az országban. A hatósági ügyek lebonyolításának gyorsaságáért Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője felel.
Tavasszal kezdik kiépíteni a szupergyors vezetékes internethálózatot az országban, jelenleg egymillió háztartásban nincs. A hiányzó hálózatot felerészben a szolgáltatók pénzéből, felerészben pedig pályázati támogatásból építik ki. A hatósági ügyek lebonyolításának gyorsaságáért Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője felel. A magáncégek arra vállaltak kötelezettséget Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Program miniszterelnöki biztosa tájékoztatása szerint, hogy 2018 tavaszáig befejezik a vezetékes hálózat kiépítését közel félmillió háztartásban. A többire pályázatokat írnak ki, ezeken csak a szolgáltatásban jártas cégek vehetnek részt, a projektcégeket ezekből a pályázatokból kizárják.

 Abban a 143 járásban, ahol száznál több ponton nincs hálózat, már kiírták a pályázatokat. Legutolsóként a tanyás településeken fogják a beruházásokat elkezdeni. Az internetes szolgáltatás januártól a forgalmi adó 18 százalékos csökkentése miatt valamivel olcsóbb lesz, de a jelenleg akár egy cégen belüli, de eltérő fogyasztási helyen tapasztalható árkülönbségek nem fognak eltűnni a miniszterelnöki biztos szerint. Árkiegyenlítő hatásuk Deutsch elképzelése szerint éppen a fejlesztéseknek lehet. A fejlesztésekkel – ahogy Deutsch kiemelte – az Európai Digitális Menetrendben kitűzött célt, miszerint 2020-ra minden háztartásban elérhető lesz a vezetékes internet, Magyarország már 2018-ra el fogja érni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tud parkolni a háza előtt? Szavazzon!

Tud parkolni a háza előtt? Szavazzon!
Kérjük, írja meg kommentben, melyik szegedi lakótelepi vagy társasházi övezetben legnehezebb a… Tovább olvasom