Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Tablettel vadásztak leendő sztárokra

Tablettel vadásztak leendő sztárokra
Nemes Jeles László új thrillerjéhez, a Sunset című alkotáshoz kerestek szereplőket a film castingasszisztensei a szegedi egyetemi karokon. Tavaly már jártak itt, akkor nem volt elég idő mindenkit végigfotózni, mert sok érdekes arcot találtak.
A jelentkezés most sem volt bonyolult Nemes Jeles László új filmjéhez, a Sunsethez – néhány fotó erejéig megnyerően kellett a tablet kamerájába pillantania a 17 és 40 év közötti hölgyeknek. Női főszereplőket és mellékszereplőket keresnek ugyanis. A külsőre nem volt megkötés, ezért az extrém megjelenés sem jelentett kizáró okot.
 
Válogatnak. A filmesek szerint a kisugárzás a lényeg. Fotók: Kuklis István

Kövecses Evelin kommunikáció- és médiatudomány szakon tanul a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, rózsaszín haja sem akadályozta meg abban, hogy jelentkezhessen. – Éppen ráértem, mikor megjelentek a castingosok a TIK-ben, gondoltam, próba-szerencse alapon jelentkezem én is. Bár nem gondolom, hogy a hajam miatt túl sok esélyem lenne. De miért ne?

Voltak, akik komolyabb színészambíciókkal érkeztek: Gombkötő Fanni és Biácsi Bettina a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumból jöttek, ahol irodalmat és drámát tanulnak. Mindketten szerepeltek már darabokban, és a jövőt is a színészetben látják – erre adtak maguknak egy esélyt a fotózáson.
 

A Saul fia rendezője, Nemes Jeles László a vasárnapi Oscar-díj kampánya miatt nem tudott személyesen megjelenni, de a képeket ő is végignézi csapatával. A szerencséseknek napokon belül visszajeleznek, akiktől ezután egy bemutatkozó videót kérnek, majd egy monológot, végül a legesélyesebbeket behívják egy próbafelvételre. Ha valaki nagyon megfogja a rendezőt, akár azonnal be is hívhatják – árulta el Zabezsinszkij Éva casting director.

Akik lecsúsztak a jelentkezésről, azoknak sem kell búsulniuk: júniusig még lehet jelentkezni e-mailben (sunsetcasting2015@gmail.com) néhány jó minőségű fotóval. A cannes-i filmfesztivál nagydíjas alkotójának új filmjére az egész világ kíváncsian figyel majd, az alkotás várhatóan 2017-ben készül el. A műről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy az első világháború előestéjén játszódik majd, és egyben a fiatal főhősnő felnövekedésének története is. Nemes Jeles Lászlóért vasárnap hajnalban izgulhatunk: akkor derül ki, hogy kap-e Oscar-díjat a magyar rendező.

A Saul fia rendezője, Nemes Jeles László a vasárnapi Oscar-díj kampánya miatt nem tudott személyesen megjelenni, de a képeket ő is végignézi csapatával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a földárverések második fordulója

Március 1-10. között megint földárverések lesznek Szegeden és Hódmezővásárhelyen, a szokott helyszíneken. 322 olyan állami földrészletet lehet megvenni, amelyek egyenként 3 hektárnál nagyobbak. Tovább olvasom