Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Taki bácsi piros Ladája 22 éve szállít utasokat

Szeged - Kilenc éve ugyan szétlapította egy sertésszállító, ám azóta régi fényében tündököl Hódi Tibor taxija. Az 56 éves sofőr a nyugati gyártmányú autócsodák világában a mai napig Ladával szállítja utasait Szegeden.
– Éjszaka válogatósabbak az emberek, szeretnek jobb autóba beülni. De többször volt már olyan, hogy valaki direkt az én taximmal akart utazni – mesélte az 56 éves Hódi Tibor. A taxis 22 éve szállítja utasait keleti gyártmányú autókkal, 13 éve jelenlegi, piros színű Ladájával. Két évtizede a szovjet gyártmányú autó még elitnek számított a taxisvilágban, de mára ebből a típusból Szegeden csak Hódi Tibor négykerekűje maradt meg mutatóban a drosztokon.

A piros Lada miatt sokan csak Taki bácsinak hívják a férfit, hiszen a Szomszédok című egykori teleregény taxisofőrjét alakító Zenthe Ferenc is ilyen színű és típusú járgánnyal fuvarozta az embereket. – Utasnak még soha nem volt panasza rám. Ebben is hasonlítok a sorozat mindig segítőkész szereplőjéhez – mondta kedélyesen a sofőr.

– Gondolkodtam, hogy lecserélem, a kollégák is zrikálnak néha miatta, de olyan megbízhatóan működik, hogy valami mindig visszatartott az eladásától. Szerelőhöz például csak évente egyszer kell vinnem – magyarázta Hódi Tibor, miért tartott ki járműve mellett. Pedig a Szeged Étterem előtt drosztoló Lada komoly megpróbáltatáson is túlesett már.

Hódi Taki bácsi Tibor a Szeged Étterem előtt várja a keleti kényelemre áhítozó utasokat. Fotó: Frank Yvette
Hódi "Taki bácsi" Tibor a Szeged Étterem előtt várja a keleti kényelemre áhítozó utasokat.
Fotó: Frank Yvette

– 1999. szeptember 27-én a József Attila sugárút–nagykörút kereszteződésében ránk dőlt egy sertésszállító pótkocsi. Átrepültem a körúton, majd egy fára csavarodtam fel. Nagyon összetört az autó, de utóbb sikerült kipofozni. Már 250 ezer kilométer van benne, és minden porcikája eredeti – mesélte büszkén Hódi Tibor.

Mostanában mégsem ülnek be sokan a keleti gyártmányú autóba. A reggel 6-tól délután 4-ig dolgozó sofőrnek szerdán például csak egy utasa volt. – Ez nem a Ladának szól, az embereknek általában nincs pénzük efféle luxusra – mondta Hódi Tibor, akinek autójában az elmúlt években több híresség is megfordult. Fuvarozott például Kossuth-díjas művészeket: Király Leventét és Agárdy Gábort, a Nemzet Színészeit és Gregor József operaénekest.

– Nemrég pedig székesfehérváriakat és tápéiakat ejtettem ámulatba. A Mars téri sörfesztiválon fehérvári fiatalok fotózták le mobiltelefonjukkal az autómat, míg Tápén azért keltettem feltűnést, mert egy 2700-as Mercedest vontattam vele – mesélte a sofőr, aki ha nincs utasa, a droszt melletti padon üldögél, kollégáival beszélget, vagy a közeli lottózóba jár tippmixezni. – Utóbbi többet hoz a konyhára, mint a taxizás – mosolygott.

Olvasóink írták

 • 1. jay78HUN 2008. november 12. 08:59
  „Hm.

  Cím:
  "Taki bácsi piros Ladája 22 éve szállít utasokat"

  Cikk szövege:
  "A taxis 22 éve szállítja utasait keleti gyártmányú autókkal, 13 éve jelenlegi, piros színű Ladájával."

  Ha csak szimpla elírás, akkor elnézést, de ez nekem úgy tűnik, hogy két, egymásnak ellentmondó adat....

  Amúgy a Lada a legjobb kocsi a világon (ezen hozzászóláson belül azt értem a legjobb alatt, hogy nekem az tetszik a legjobban), szóval további sikeres éveket kívánok Hódi Tibornak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél évszázada élnek a szegedi Mérey utca 15/B-ben

Szeged - Egy-egy csöpp fürdőszoba, közös mosókonyha centrifugával, légópince és szenessufnik jelentették a luxust az ötven éve benépesült Mérey utcai háztömbökben. Tovább olvasom