Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Talpig színesben a Délmagyarország és a Délvilág

Nyomdai premier volt tegnap este a szegedi Sajtóházban: hárommilliárdos beruházás eredményeként Magyarország egyik legmodernebb nyomdagépe kezdte meg működését kiadónk, a Lapcom Kft. jóvoltából.
Különleges nap, különleges lap ez a mai a Délmagyarország és a Délvilág életében. Az, hogy mi itt a szerkesztőségben színesben látjuk a világot, még csak hagyján, de hogy önök is az újság valamennyi oldalát, az valódi ünnep, az sajtótörténeti pillanat!

Múlt héten már megkezdtük a visszaszámlálást. Persze tudjuk, nem illik előre kibeszélni, ha ajándékot ad az ember, mégsem bírtuk megállni sejtetés nélkül. Nap mint nap előhozakodtunk egy-egy olyan fekete-fehér fotóval, amely minden alkalommal megjelent színesben is, a szemközti oldalon. A képekre rendre egy-egy szám került, ami azt jelezte, mennyit kell még aludni ahhoz, hogy az új nyomdagépünkön nyomjuk napilapjainkat. Titkolózásunknak immáron vége, felgördültek a függönyök, a színpadon a Délmagyarország és a Délvilág, mostantól talpig színesben, a kor legmagasabb színvonalán nyomva.

Sajtótörténeti pillanat. Fotó: Frank Yvette

Hálás vagyok a sorsnak, hogy ott lehettem az újság első próbanyomásán, mint ahogy tegnap este a premieren is. Leginkább úgy éreztük magunkat kollégáimmal, mintha egy repülőfelszálláson, templomszentelésen meg az örömök kertjében lennénk egyszerre. Izgalom, áhítat, szépség, harmónia.

Ahogy a repülőtisztek elkezdik nyomogatni a gombokat a pilótafülkében, ugyanezt tették nyomdászaink is a vezérlőteremben – indul a gépóriás, felpörögnek a nyomóhengerek, ahogy a kifutópályán a repülőgép kerekei. Az érzés ugyanaz, minden porcikánkban érezzük, most van az a pillanat, amikor elemelkedünk a földtől. És valóban: belendültek az 500 kilós papírtekercsek, vidáman szaladva keresztül-kasul a nyomógép tornyain, hogy aztán nyomva, vágva, összehordva, hajtogatva, kötegelve ott sorakozzanak nyomdai útjuk végén, az expediáló helyiségben.

Többen egyszerre nyúltunk az első példányokért, lapozgattuk, simogattuk a friss, új nyomdaillatú újságokat, és csak lassan kezdtük bevallani egymásnak: libabőrös a hátunk a gyönyörűségtől.
Kedves olvasóink, ugyanezt az érzést kívánjuk önöknek is, fedezzék fel újra a Délmagyarországot és a Délvilágot!

Olvasóink írták

  • 2. juhtúró 2008. október 10. 18:41
    „Elhiszem, hogy örülnek a fejlesztésnek, de tessék mondani, a környezetnek mibe fog kerülni az a sok festék, ami majd végül mind a talajt/folyókat fogja szennyezni? Tessék környezettudatosabbnak lenni! Én szeretem a Délmagyart, de szívesebben olvasom on-line - ebbe az irányba kellene elmenni...”
  • 1. droider 2008. október 10. 13:09
    „Delmagyar,delvilag??
    mind szennylap”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedvezmény függönyre és légpárnás fóliára hűségkártyával

Szeged - A szegedi Fantázia Függönyszalonban és a Reményi Csomagolástechnika szaküzletben is… Tovább olvasom