Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Támad a szél: autókat tört össze egy kidőlt fa Szegeden

Támad a szél: autókat tört össze egy kidőlt fa Szegeden
Szerdán a havazás, csütörtökön este pedig az orkán erejű szél okozott problémákat Csongrád megyében.
Összefoglaló

Csütörtökön délutáni órákban érkezett meg a viharos erejű szél Csongrád megyébe. Este kilenc óráig összesen nyolc lakossági bejelentés érkezett a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére. Szentesről és Szeged környékéről érkezett a legtöbb segélyhívás. Több helyen is leszakadt faágak és kidőlt fák akadályozták a forgalmat. Újszegeden, a Csanádi utcában több lehasadt ág veszélyeztette a gyalogosok forgalmát, az Erős János utcában pedig a leszakadt faágak több parkoló autót is megrongáltak. A Kálvária téren az úttestre dőlt egy nagy méretű fa, amely teljesen elzárta a közút forgalmát. Hódmezővásárhelyen a telefonvezetékre szakadt egy nyárfa, Szentesen pedig egy parkolóban fordult ki gyökerestől a földből egy tíz méter magas diófa. Nagytőkén a vasúti forgalomban is fennakadásokat okozott az a huszonöt méter magas, kiszáradt fa, amely az erős szél miatt kidőlt a sínek mentén. A műszaki mentéseket a szegedi, a szentesi és a hódmezővásárhelyi hivatásos egységek végezték el, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

FRISS: 20.45 - A Kálvária téren egy 15 méter magas fa kettéhasadt és az útra zuhant. A távvezetéket is veszélyezteti, a tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak a helyszínen.
 
Támad a szél


20.25 - a katasztrófavédelemtől tudjuk, hogy Szegeden, az Erős János utcában egy kidőlő fa vagy leszakadt faág (ezt még nem tudjuk pontosan) több parkoló autót is összetört.


Nagytőke környékén egy 25 méteres fa dőlt ki, a felsővezetékek is sérültek, le kellett állítani a vonatforgalmat.

Korábban:

Az erős szél miatt egy fa dőlt az úttestre csütörtökön este a Vaskapu utcában, Szegeden Klebersberg-telepen. A tűzoltóság a megyeközpont mellett főleg Szentes és Nagytőke környékéről kap ezekben az órákban hívásokat - tájékoztatta szerkesztőségünket Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az autósok ne álljanak fa alá, illetve a házakban mindenhol csukják be az ablakokat az erős szél miatt.

Ha találkozott olyan kárral, amit a viharos szél csinált, fotózza le és küldje el nekünk az online@delmagyar.hu email címre!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A plébános kívülállóként beszélt a röszkei tüntetésen

A lapunkban kedden megjelent, a szombati röszkei tüntetésről szóló cikkünkkel kapcsolatosan kereste meg szerkesztőségünket Liszkai Tamás. Tovább olvasom