Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Támadják Döme szüleit

Szeged - Javul Döme állapota: a fél szívvel született kisfiút, akit Szegeden műtöttek meg, táplálják, és lekerült a lélegeztetőgépről is. Szüleit most az őket ért támadások borítják ki: internetes felületeken bántják őket azért, mert nincsenek állandóan a kisfiú mellett.
Facebook-oldalán fakadt ki Komjáthi Barna, a fél szívvel született Döme édesapja. Különböző oldalakon ugyanis támadják a családot: élesen bírálják őt és párját, hogy nincsenek állandóan a szegedi gyermekklinikán egy hónapos fiuk mellett, ahol megmentették a pici életét. Mint megírtuk, Móron élnek, két másik kisgyermeket nevelnek, így ingázni kénytelenek. Az édesapa szerint felfoghatatlan, hogy ezt valaki nem érti meg.

– Igen, Szegeden kellene lennünk állandóan, de ezt nem tudjuk megoldani. Most hétvégén is túlóráznom kellene, de inkább lemondtam, hogy Döméhez tudjunk utazni. Hiányzik, szeretnénk a kezünkben tartani, de van még két kicsi, akiknek szintén szükségük van ránk, nekem pedig dolgoznom kell, hogy meg tudjunk élni – sírta el magát elkeseredettségében.

A kisfiú szülei méltatlannak tartják az őket ért támnadásokat. Fotó: Schmidt Andrea
A kisfiú szülei méltatlannak tartják az őket ért támnadásokat. Fotó: Schmidt Andrea

Küzd a kis harcos

Dömét egyszer már levették a lélegeztetőgépről, később azonban összeomlott a keringése, így újból gépre került. Állapota azóta stabil, most ismét önállóan lélegzik. Ahogy édesapja fogalmazott: „a kis harcosunk küzd és küzd a ebben a háborúban, de sok csatában ő bizonyul erősebbnek. Büszkévé tesz minket, hogy egy ilyen nagyszerű kisfiunk van, és hogy ő is azért küzd, hogy nagyon sok szülinapot ünnepelhessen velünk".

A férfi elmondta: az utóbbi hetekben nagyjából 400 ezer forint támogatást kaptak, ezt azonban nem szeretné sem csekkekre, sem bébiszitterre költeni – ahogy ez utóbbit is „javasolták" neki az egyik fórumon.

– Ezt az emberek Dömének küldték, illetve azért, hogy tudjunk hozzá utazgatni. Rengeteget emészt fel az útiköltség, amihez nem kapunk hivatalos helyről támogatást, sőt még javíttatni is kellett az autót. Anyatejet is veszünk neki, mert a feleségemé elapadt a sok idegeskedés miatt, viszont fontosnak tartjuk, hogy ettől is erősödjön. Bármit kérnek a klinikán, bevisszük a kicsinek, és persze tartalékolnunk is kell, hiszen hosszadalmas kezelés vár rá. Minden fillérrel el tudok számolni, ezért nagyon fáj, amikor olyanokkal vádolnak például, hogy 5 csillagos szállodában lakunk Szegeden. Soha nem voltam ilyen elegáns helyen. A tulajdonos felajánlásának jóvoltából ingyen lakhatunk egy szálláshelyen, de megígértem, hogy névtelenek maradnak, így még ezek után sem adom ki őket. Viszont elhatároztam, hogy nyilvánosságra hozom, mennyit költöttünk eddig az adományokból. Aki pedig szeretné, visszautalom neki a pénzét. Furcsa, hogy vannak, akiknek az fáj, hogy mi kapunk, de azt gondolom, Dömén segítettek ezzel, mi pedig nem élünk vissza az emberek bizalmával.* * *

Döme a delmagyar.hu-n

Erősödik Döme
Fél szívvel született: stabil Döme állapota
Fél szívvel született kisbaba: sikeres volt Döme műtétje
Szegeden operálják meg a fél szívvel született Dömét

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyimesi László kínai villanybuszokat akar?

Nagy: "Nem Gyimesi László (Fidesz) írta azt az előterjesztést, amit a múlt heti közgyűlés előtt beadott a szegedi busztender módosítására." Tovább olvasom