Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Támogatás a fogyasztóknak

Szeged - Szinte mindenki kap állami segítséget a januári gáz- vagy távfűtési számlájához, aki szilveszterig elküldte vagy bevitte kérelmét a kincstárhoz.
Gáz- és távhőtámogatásra egész évben folyamatosan lehet kérelmet benyújtani, de aki tegnap vitte be a Magyar Államkincstárhoz vagy a postára, már csak februártól kaphatja meg. Nincsen végleges adata a hivatalnak, hogy hány háztartásnak jár januártól dotáció, mert a szilveszter napjáig feladott igényléseket is befogadják. A igénylések elbírálása naprakész.

– Csongrád megyéből a múlt év végéig 78 ezer 800 fűtéstámogatási igényt adtak be – tájékoztatta lapunkat Sztán György, a kincstár regionális irodavezetője. – Számos kérelmező gázra és távhőre is kért támogatást, ezért összesen jóval több, 81 ezer 576 kérelmet dolgoztak fel. 2700-at az ügyintézők hiánypótlásra visszaküldtek. Az elutasítottak száma nem éri el az ezret. A hírekben az szerepelt, hogy kevesebb idén a kérelmező, ám ez csalóka adat. Nehezen hasonlítható a tavalyi támogatás az ideihez. Ugyanis a tavalyit decembertől kérhették, az ideit már novembertől. A tavalyit visszamenőleg lehetett igényelni március végéig, idén januárra csak szilveszterig fogadták el. És még így sem számítunk nagyobb létszámcsökkenésre – mondta az irodavezető.

A kincstár munkatársa hozzátette: a támogatás számítási alapja a mindenkori nyugdíjminimum, ez pedig január 1-jétől emelkedett 27 ezer 130-ról 28 ezer 500 forintra. Emiatt feltehetően sokan úgy kalkulálnak, hogy több segítséghez jutnak, ha januárban igényelnek, akkor is, ha csak februártól jár.

Olvasóink írták

  • 1. Baráth Béla 2008. január 09. 19:00
    „Segítséget kérnék, hogy honan tudnék igénylő lapot letölteni, vgy igényelni? Köszönöm.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lukács János: Ez az év az integrációról szól majd

Szeged - A múlt év eredményeiről, a január 1-jétől bekövetkezett változásokról és az integrált… Tovább olvasom