Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Támogatás a polgárőröknek

Szeged - Minden évben támogatja a szegedi polgárőr egyesületeket a város önkormányzata – idén 14,5 millió forintot különítettek el a költségvetésből, amelyből tegnap 13 millió forintot osztott ki Botka László polgármester a polgárőr egyesületek képviselőinek.
Másfél millió forintot tartalékként kezelnek. Létszám és teljesítményfüggő, hogy mely egyesület mennyi pénzt kapjon – erről a polgárőrök vezetői a jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottsággal egyeztetnek. Így történt ez idén is, az egyesületek mégsem a megbeszélt összeget kapták. Szegedi Károly, a Szegedi Polgárőr Szervezet Szövetségének elnöke azt kifogásolta, hogy a fideszes önkormányzati képviselőkhöz tartozó városrészeken működő egyesületekkel bőkezűbben bántak. Kovácsné Vadászi Erika, a Szegedi Városőrség vezetője sajnálatosnak tartja, hogy a közbiztonságból politikai ügyet csinálnak.

Olvasóink írták

 • 4. antikos 2011. május 23. 15:15
  „Tényleg ebben az egyenruhás bűnőzésben akkor a városőrség jogállása hogy áll???? Őnekik lehet??? Mármint bűnözni.
  Hisz ők nem polgárőrök. Ez hogy is van??? Sőt még lovét is kapnak, ezzel nem a bűnözést támogatja a város????”
 • 3. jozko 2011. május 19. 17:42
  „Pontosítok:

  A megjegyzésem Szegedre korlátozódik, a tapasztalataim -az itt látottak alapján-nyilatkoztam.”
 • 2. dodó 2011. május 19. 16:57
  „2011, május 18 - 16:35 ::"Rendőri jóváhagyással működik tovább a csendőrség Tiszavasváriban

  A ,,lex Gyöngyöspata" hatálybalépése után Tiszavasvári csendőrei - csupán rövid időre - kénytelenek voltak levenni egyenruhájukat, ám most ismét abban járőrözhetnek tovább. A hírt Fülöp Erik, a város polgármestere is megerősítette, aki elmondta, jelenleg öt ember dolgozik csendőrként a városban, részmunkaidőben - az ő bérköltségükről az önkormányzat gondoskodik. Rajtuk kívül tizenkét önkéntes is várt arra, hogy beléphessen az egyesületbe.

  A polgármester elmondta, hogy az önkéntesek hivatalosan regisztrálva, a szervezet formaruhájában és igazolványával ellátva végzik majd feladatukat a városban.
  ,,Óriási az öröm és nemcsak itthon. Rengetegen gratuláltak nekünk még Ausztráliából és Indiából is és nagyon sok önkormányzat érdeklődik a csendőrség felállításának a lehetőségéről." - nyilatkozta a város első embere. Fülöp Erik még hozzátette: rengeteg támogatást kapnak a civil szférából is. Példaként egy gépjármű márkakereskedőt említett, aki felajánlotta, hogy a Csendőrség szolgálati gépjárműveit kedvezményesen fogja javítani.
  Tiszavasváriban a közrend helyreállítására tett erőfeszítések - úgy tűnik - végre meghozzák gyümölcsüket, egy biztonságosabb és élhetőbb szebb jövőt!"”
 • 1. jozko 2011. május 19. 16:52
  „Pocsékolás, a szűkös lehetőségek szétforgácsolása.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fej fej mellett a Fidesz és az MSZP, ha a város a tét

Egy „most vasárnapi" országgyűlési választáson továbbra is a Fideszre, egy önkormányzatin inkább az MSZP-re voksolnának a szegediek – derül ki az SZTE szociológia tanszékének felméréséből. Tovább olvasom