Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Támogatja a kormány a Szeged-Csanádi Egyházmegye plébániáit

Hetvenötmillió forinttal támogatja a kormány a Szeged-Csanádi Egyházmegye plébániáit, templomok, épületek felújítását, közösségi programok szervezését - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn a Tisza-parti városban.

 Soltész Miklós Kiss-Rigó László katolikus megyés püspökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a harmincegy, jelentős számban kisebb településeken működő plébánia húsvétra kapja meg a támogatást. Az államtitkár ezek közül kiemelte a röszkei Páduai Szent Antal-plébániatemplom felújításának támogatását, utalva arra, hogy a határ menti község volt az, amelyet tavaly nyáron és ősszel a migrációs válság miatt a legkomolyabb megpróbáltatások érték.

Hozzátette, a támogatott fejlesztések között szerepel a Gál Ferenc Főiskola pedagógiai kara tornatermének felújítása, a mindszenti, a mezőkovácsházai, a kunágotai templom és a nagykamarási plébánia rekonstrukciója is. A kormány támogatja országszerte plébániánként egy-egy busznyi fiatal eljutását a krakkói ifjúsági világtalálkozóra - közölte Soltész Miklós.

Kiss-Rigó László elmondta, az egyházmegye az elmúlt időszakban mintegy százmillió forintos támogatást kapott a Fogadalmi templom felújítására, olyan feladatok elvégzésére, amelyek nem szerepeltek a tavaly lezárult uniós projektben. Az egyházmegye tízmillió forinttal járult hozzá a szovátai nővérek közösségi épületének kialakításához. Szintén Erdélyben, Zeteváralján pedig a templomépítést segítette ugyanekkor összeggel saját forrásaiból az egyházmegye - közölte a püspök, hozzátéve: a két fejlesztést a magyar kormányzat is támogatta.      

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vannak kecskék Kecskés-telepen

Vannak kecskék Kecskés-telepen
Móraváros, Kecskés-telep, Béketelep, Makkosház: ez csak néhány olyan városrész, melynek neve rejtély az ott élők körében. Tovább olvasom