Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Támogatókat vár a szegedi mentálhigiénés ház

Tizenhárom év után otthonra lelhet Szegeden a mentálhigiénés képzés. Az öröm azonban még nem teljes, ugyanis 10-15 millió forint szükséges ahhoz, hogy a mentálhigiénés ház megnyithassa kapuit.
Gyertyafénnyel, pogácsával és pálinkával várták a vendégeket szombaton a hamarosan megnyíló szegedi mentálhigiénés házban. Korábban megírtuk: a Mátyás téren, a templom oldalánál, 28 millió forintos pályázati támogatásból vásárolt ingatlant a szegedi mentálhigiénés alapítvány, amely a budapesti Semmelweis egyetem kihelyezett tagozatát működteti helyben. A meghívott támogatók, barátok és sajtósok apró mécsesek fényénél járhatták körbe a ház első szintjét.

– Szegeden 1992 óta folyik mentálhigiénés képzés – mondta a szak egykori hallgatója, Fodor Gábor oktató. – Eddig különböző helyekre kellett bekéredzkednünk, a képzés díjának 80-90 százalékát fordítottuk bérleti díjra. Tizenhárom év alatt több mint 500 hallgató végzett az iskolában. Szeretnénk, ha lenne otthona ennek a képzésnek, ezért nyitjuk meg hamarosan a mentálhigiénés házat, amely Szeged új szellemi és kulturális központja lehet.

Az alapítvány elnöke, Ónodi Sarolta elmondta: a 28 millió forint csupán a ház megvásárlására volt elég. Eddig már 10 millió forintot költöttek a ház felújítására, ezt az összeget az alapítvány hosszú évek alatt gyűjtögette össze. A megye 120 vállalkozójának írtak levelet, s kérjik támogatásukat a továbbiakhoz. Az épület felújításának teljes befejezéséhez mintegy 10-15 millió forint hiányzik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pavlovits Dávid lemezfelvételre is felkérést kapott

Komoly szakmai sikert hozott az amerikai koncertkörút a szegedi gitárművész és komponista, Pavlovits… Tovább olvasom