Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 8°C Még több cikk.

Tanárok, családok a színpadon

Mórahalom - Tízéves a mórahalmi színtársulat – az amatőr színjátszásnak hódoló 27 fős társulat Szigligeti Ede Liliomfiját mutatja be a jubileumi évadban, főszerepben Ördög Nórával.
Tanárok, orvosok, bolti eladók játszanak szomszédjaik, munkatársaik előtt a mórahalmi színtársulatban, hódolva az amatőr színjátszásnak – immár 10 esztendeje.

– Magyarné Rozika nyomozta ki, hogy 60 éve már működött színtársulat Mórahalmon, komoly színjátszási hagyományokat teremtve a településen. 10 éve, a millenniumon jött az ötlet, élesszük újjá – meséli Dálnoky Zsóka rendező. Sokan jelentkeztek, hogy kipróbálnák magukat – napjainkban 27 fős a társulat. Megírtuk: oszlopos tagja például Ördög Nóra, az RTL Klub műsorvezető-szerkesztője – szüleivel és nagymamájával is szerepelt már a színpadon. Lapunknak korábban úgy fogalmazott: sokat jelent neki egy-egy előadás, energiát gyűjt belőle.

A társulat tagja Ördög Nóra (balról), az RTL Klub műsorvezető-szerkesztője, aki szüleivel és nagymamájával is szerepelt már a színpadon. Fotó: Karnok Csaba

A társulat tagja Ördög Nóra (balról), az RTL Klub műsorvezető-szerkesztője, aki szüleivel és nagymamájával is szerepelt már a színpadon.
 Fotó: Karnok Csaba


Így vannak ezzel a mórahalmiak is: a szívükhöz nőtt a színtársulat, sokat segítenek a csapatnak. A díszletet a helyiek készítik, a ruhákat is itt varrják, a virágkötők hozzák a csokrokat. – Azért szeretik, mert könnyed szórakozást nyújt, de nevel is egyúttal – magyarázza Dálnoky Zsóka. A társulat az első években a tornateremben adta elő produkcióit – az Aranyszöm Rendezvényház elkészülése után talált igazán illusztris játszóhelyet. Évente egy bemutatót tartanak, először Sík Sándor István király című drámáját vitték színre, majd vidámabb darabok következtek, a Rút kiskacsa, a Nem élhetek muzsikaszó nélkül vagy a Sári bíró. A jubileumi évadban Szigligeti Ede Liliomfiját mutatják be, Ördög Nórival és Alb Szabolccsal a főszerepben – kettes, néhol hármas szereposztásban, hogy mindenki játszhasson.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újból napirenden a temesvári vasútvonal

A Temesvár–Zsombolya–Nagykikinda– Oroszlámos–Szeged vasútvonal helyreállításáról tárgyalt a román–szerb határon fekvő Zsombolyán a napokban egy nagykikindai küldöttség. Tovább olvasom