Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Táncfalatkák Európából

Európa nép-, illetve polgári táncörökségéből adott kóstolót a szegedi Hóra Színház Európa táncai című nagy sikerű műsora a kisszínházban.
Az Európai Unió kulturális sokszínűségét és közös gyökereit megjelenítve huszonhét ország tánc- és zenei hagyományai elevenedtek meg a Hóra Színház kétrészes produkciójában szombat este a kisszínházban. Ehhez hozzájárultak a műsorszámok alatt a háttérre vetített képek, amelyeken az adott ország nevezetességeit láthatta a közönség.

A táncosok, a koreográfusok és a zenészek részéről egyaránt bravúros, ahogy huszonhét mini produkciót sikerült profi módon bemutatni a színpadon. Az egyes országok, nemzetek táncait nézve valóban felfedezhetők voltak az összefüggések: akár a bolgár, román, szlovák és lengyel pásztortáncokra, akár más nemzetek körtáncaira gondolunk. A koreográfusokat dicséri a számos fantáziadús, látványos és gyorsan átalakuló térforma, amelyet a hagyományos népviseletbe öltözött táncosok töltöttek meg élettel. Hogy a műsorszámok nem váltak unalmassá, azt a tempóváltások is elősegítették. A koreográfiák másik részében inkább a táncszínházi jelleg érvényesült: az eszközös produkciók – borosüveg, fokos, sámli, seprű – életképekben jelentek meg, így még az is kiderült, a német népnek van ránk is hatásos humora.
A közel harminc produkciót tartalmazó kulturális kavalkád ugyanakkor óhatatlanul is sűrűre sikerült, valóban csak falatokat kapott a közönség, igazán elmerülni nem lehetett a másfél órás műsor egyik számában sem.
Külön dicséret viszont azért, hogy – bár saját országa nincs – az európai kulturális hagyományban erősen jelen lévő cigányságot is képviselte egy zenekari szám.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazahozták az apja által Törökországba vitt Karcsit

Megérkezett Budapestre Mehmet Karcsi, akit török édesapja két és fél éve vitt el Magyarországról. A… Tovább olvasom