Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Tandi Flora francia színekben indul a dalversenyen

Tandi Flora francia színekben indul a dalversenyen
A szegedi Tandi Flora is elindult az Eurovíziós Dalfesztivál válogatóján, de nem magyar, hanem francia színekben.
– Francia nyelven tudom magam a leginkább kifejezni, így mindenképp frankofón ország színeiben szerettem volna indulni. Amikor a franciák megnyitották a határokat a verseny jelentkezésénél, nem volt kérdés, hogy benevezek – mesélte lapunknak Tandi Flora, akinek Molnár Gábor, a Fool Moon zenekar egyik tagja is segített a dalszerzésben. Arról, hogy milyen dallal nevezett a válogatóra, még nem árulhatott el semmit, hiszen Franciaországban a verseny nem nyilvános, teljes titoktartás övezi.
 
Tandi Flora. Fotó: Gregus Máté
Tandi Flora. Fotó: Gregus Máté


– A franciák nem bízzák a döntést a közönségre. Egy szigorú szakmai zsűri értékeli az összes dalt, így a nézők még a tévén keresztül sem követhetik az eseményeket. A verseny első követelménye az volt, hogy a dal előadója tudjon franciául. Felvettük a dalomat, majd feltöltöttük a verseny internetes oldalára. Nem sokkal később megkaptam az e-mailt, hogy elfogadták a nevezést. Tehát az első rostán már átjutottam – mondta az énekesnő. Hozzátette: biztosan nagyon sok erős versenyző indul majd, de reméli, hogy ő lesz az, akit a zsűri eljuttat a stockholmi döntőre.

Tandi Flora azt is megosztotta velünk, hogy tavasszal jelenik meg következő albuma, amelyen több francia dal is hallható, valamint duettre készül Miklósa Erikával, Puskás Petivel és Horányi Julival is. Elképzelhetőnek tartja, hogy egy időre a későbbiekben Franciaországba költözik, hiszen szeretné, ha hangját ott is megismerné a közönség.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Először nem engedték be, majd különteremben akarták kiszolgálni a látássérült nőt

Először nem engedték be, majd különteremben akarták kiszolgálni a látássérült nőt
Vakvezető kutyájával akart megvacsorázni a szegedi Taj Mahal éteremben Markó Zita, aki szerint az alkalmazott először nem akarta beengedni őket, majd egy étteremtől elzárt területet ajánlott az étkezésre. Tovább olvasom