Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Tanévnyitó a Tarjániban - huszonháromezer diáknak

A harmincadik születésnapját ünneplő tarjáni két tannyelvű általános iskolában rendezték meg tegnap Szeged huszonháromezer diákjának és több mint kétezer-háromszáz pedagógusának közös tanévnyitóját. Az önkormányzat a következő években nem tervez nagyobb változást az intézményeiben.
Stílusosan csengőszóval kezdődött tegnap a városi tanévnyitó ünnepség a Tarjáni Magyar–Német Két Tannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. A szegedi önkormányzat vezető tisztségviselőit és az oktatási intézmények vezetőit a tarjáni diákok színes műsorral lepték meg. Bizonyították, hogy a vakáció sem tompította az eddig tanult verseket, zenét, karéneket és balett-táncot. Német nyelvtudásukat sem felejtették el a szereplők, sőt a hatvanöt elsős közül is felléptek páran, Indulunk az iskolába címmel.

Botka László polgármester köszöntötte az idén harmincadik születésnapját ünneplő lakótelepi iskolát. Azt mondta, a napokban tízezer szegedi általános és tizenháromezer középiskolás kezdi meg tanulmányait 2384 pedagógus irányításával. Közülük 1238-an most kezdik legelső tanévüket, így a polgármester nagyobbik gyermeke is, ezért átérzi az izgalmukat. Idén az oktatás finanszírozására tizenötmilliárd forintot fordít a város. Ez hatvanöt százalékkal több, mint öt évvel ezelőtt, amikor kilencmilliárd forintot költött.

Szeged a demográfiai hullámvölgyön túljutott, biztató, hogy egyre emelkedik az óvodások létszáma. Ezért az önkormányzat az intézményrendszerében jelentős változásokat nem tervez a következő évben. A körülményekről Botka László elmondta, a szünetben kilencven oktatási intézményt korszerűsítettek több mint kétszázmillió forintból. Ezután átadta Flachné Vidéki Katalinnak, a Tabán Általános Iskola régi-új igazgatójának a megbízólevelét.

Szalai József igazgató ünnepi köszöntőjében kiemelte, alapító igazgatóként kezdte irányítani az iskolát. Akkoriban 578 tanulót harminc pedagógus tanított, hétfőtől valamivel kevesebb, közel félezer gyerek ül a padokban. Akkor új városrész új iskolája volt a „tarjáni hármas számú", hagyományok nélkül. Manapság az első tanítványok íratják be az ő gyermekeiket a számos példamutató eredményt felmutató két tannyelvű intézménybe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még két hétig láthatók a múlt századi szexbombák

Szeged - Ha az eredeti tervek szerint a hét végéig tartana nyitva a Móra-múzeum Rejtett szépségek… Tovább olvasom