Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Tank! Yeah!

Csongrád megye – Világsztárok seregszemléje – akár ez is lehetne a hétvége mottója, hiszen Illényi Katica éppúgy itt lesz, mint Miklósa Erika, ám a prímet szerintünk egy tájszólásos basszer, Lukács László viszi bandájával, a Tankcsapdával. Aki hallotta már „jáózni", tudja, mire gondolunk.
Pénteken a Dóm téri karácsonyi vásárban: 16.00: Fehérváry Lilla: Tejbegrízkoncert, 19.00: Véka zenekar és barátai.

Őseink zenéje - Széki: zenél a Véka zenekar


A Somogyi-könyvtárban Mesterségek dicsérete címmel nyílik tárlat az aulában 17 órakor. A többrészesre tervezett kiállítás első része a kovács- és a szűcsmesterséget mutatja be könyves ábrázolásokkal, kézműves tárgyakkal.

Az Újszegedi Rendezvényházban este hattól Kalandozás a történelmi Magyarország borvidékein – fiatal borászok újborai Csongrád megyéből. Borkóstoló és előadás, közreműködik: Bodor László borász (Csongrád), Zádori Károly borász (Szeged-Kiskundorozsma), Mód László és Simon András néprajzkutató. Belépő: 600 forint.

18 órától Nagy Imre építésszel beszélget a REÖK-ben 60. születésnapja alkalmából lapunk munkatársa, Újszászi Ilona újságíró. Az esten válogatás látható az építész terveiből, alkotásaiból.

Játszóházak

Szombaton Szegeden az alsóvárosi tájházban 10 és 13 óra között az adventhez és a karácsonyhoz kapcsolódó szokásokkal, a Luca-napi szerelmi jóslásokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, és karácsonyfadíszeket készíthetnek. A Móra Ferenc Múzeumban karácsonyi játszóház lesz 10 és 13 óra között ajándék- és dekorációkészítéssel, Zombori Gyöngyi énekes és Krisztin Róbert kobzos bábtáncoltató betlehemes játékával. Belépő: 300 forint.

A kisteleki Tündérkert piacon 14 órától karácsonyi ötletadót indítanak, és frissen sült kemencés finomságokat is lehet kóstolni.

Mindszenten a Keller Lajos Kulturális Központban családi napra várják az érdeklődőket 15 órától: lesz kiállítás a szegvári babamúzeum babáival, gyertyakészítés, mézeskalácssütés és gyertyagyújtás.

A kisszínházban 19 órakor Petr Zelenka Hétköznapi őrületek című darabját mutatják be: a sokszereplős, kacagtató komédia középpontjában álló harmincas Petr – Pindroch Csaba alakítása –, akit barátnője elhagyott, azon kapja magát, hogy szomszédjait kukkolja külön felkérésükre. Ebben a világban azonban mindenki bolond egy kicsit.

Az IH-ban este héttől „Dupla vagy semmi…" – Malek Andrea és Illényi Katica közös koncertje. A cím szerencsejátékra utal – esetünkben egy zenei műsort reprezentál, amelyben két kiváló énekesnő két remek zongorakísérővel kápráztatja el hallgatóit és nézőit. A két művésznő: Illényi Katica és Malek Andrea, akik nem ikrek ugyan, de szinte egykorúak, egy osztályba jártak „konziba", és jól érzik magukat együtt a színpadon és civilként is. A műsorban folyamatosan mutatnak be mind hangszeres, mind énekes bravúrokat. Jegyár: 2900 forint.

Hódmezővásárhelyen a Fekete Sas báltermében: 19 órától Miklósa Erika és Kökény Attila ünnepi koncertje, az est rendezője a Tiszta Szívvel Egyesület és a Tiszta Szívvel Egyesületért Közhasznú Alapítvány. Jegyek kaphatóak 1500, 2000 és 2500 forintos áron a Sárkány Sport-, Játék- és Ajándéküzletben, a Tourinformirodában, az Atlantisz Fürdőszobaszalonban és a Tiszta Szívvel Egyesület tagjainál.

Kisteleken a Rendezvényházban este héttől a Régiók Szépe-választás 2011-es döntője. Sztárvendég: Kállay-Saunders András. Belépő: 900 forint.

Kállay Saunders András - Csak veled


Szombaton az adventi vásárban a Dóm téren: 10.00–14.00: Waldorf-játszóház és -mesepajta, 10.00: Dalok a csendből – a Klúg Péter Általános Iskola és a Waldorf-tanárok közös műsora, 11.00: Mária kis szamara – a Waldorf-iskolások előadása, 11.30: Spanyol nyelvű betlehemes – a Waldorf-iskola 2. osztályának műsora, 14.00: Fehérváry Lilla: Plüssmesék (meseszínház) 15.00: Effata gyermekkoncert (keresztény pop), 17.30: Fehérváry Lilla: A bor (folk), 19.00: Mentés Másként Trió (folkkoncert).
A Somogyi-könyvtárban 10.30-tól: Szállingózó, avagy az elgurult varázstallér története – a Szeleburdi Meseszínház előadása a gyermekkönyvtárban.

Mentés Másként Trió - Erdélyes


15 órától a nagy sikerű rajzfilm alapján készült Macskafogó című darabot nézhetik meg kicsik és nagyok a Szegedi Nemzeti Színházban.

Az Árkádban délután öt és hat között Aida – The Timeless Love Story. Fellépők: Oláh Ibolya, Xantus Barbara, Szeberényi László.

Este kilenctől az IH-ban: Tankcsapda-koncert. Tele a tankot 2011 – koncertsorozat szegedi állomása. Kapunyitás 19 órakor, 20 órakor a Salvus játszik.

Tankcsapda - Új nap vár


Makón, a Hagymaházban 16 órától A kóruséneklés nemzetközi napja alkalmából lép fel a Makó Városi Vegyeskar, MÁI Bartók Kórus és Bartók Kicsinyek Kórusa, valamint a Szabadkai Leánykar.

Vasárnap a Dóm téren a karácsonyi vásárban: 10.00–15.00: Waldorf-játszóház és -mesepajta, 15.00: Forgatós táncegyüttes: A betlehemi csillag, 17.00: Adventi gyertyagyújtás, a harmadik gyertyát meggyújtja: Molnár Piroska színésznő, a Nemzet Színésze és Sztupkai Mihály metodista lelkész, 17.30: Kurina KornélHegyi Viktor (dzsessz), 19.00: Eugénia (mulatós punk).

Délután háromtól az IH-ban a Magyarnóta-szerzők és -Énekesek Dél-magyarországi Egyesületének nótadélutánját rendezik meg. Belépő: 1000 forint.

A Belvárosi Moziban 18 órától: Segélykoncert a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára. Közreműködik a keresztény fiatalokból álló Szegedi Ökumenikus Gospel és könnyűzenei zenekara, valamint a Király-König Péter Zeneiskola és a Szegedi Szimfonikus Zenekar művészei. Karácsonyi énekeket hallgat meg a közönség, a koraszülöttmentés napi munkáiról az Alapítvány elnöke tart rövid bemutatást. Az adományozás nem kötelező, de a teljes bevételt az alapítvány kapja.

Olvasóink írták

  • 1. Szecskamester 2011. december 09. 11:47
    „A csapdának évről évre egyre szarabb számai vannak.. Ez már annyira semmilyen, hogy katasztrófa.. Nem ártana egy pár évet pihenni, aztán csak olyan számokat bemutatni, amelyek jók is (valamire).”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akár hó is hullhatna a hétvégén

December második hétvégéjén kifejezetten csúnya őszi–téli idő lesz. Pedig lehet szép is, igaz, ahhoz jó tíz fokkal hidegebbnek kellene lennie. Tovább olvasom