Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Tanulóautóra mutattak a migránsok

Szeged - Öt afgán azt állította, hogy az elfogásuk helyszínének közelében parkolást gyakorló Lele Autósiskola egyik gépkocsijában utazók segítségével jutottak át a határon 500 euróért. A BMW-t három rendőrautó állta körül, a tanulót és az oktatót kihallgatták.
Egy fekete BMW tanulóautót vett körbe három villogó rendőrautó péntek délelőtt negyed tízkor Szegeden a Szentháromság Bokor utcai kereszteződésének közelében.

Az autó teljes belső terét és a tanuló vezető lány táskáját zseblámpával kutatták át, miközben további két rendőrautó érkezett, és körbeállták a BMW-t. Az átvizsgálás után a tanuló vezetőt és az oktatót külön rendőrautóba ültették, majd a Szegedi Rendőrkapitányságra szállították.

A hivatalos közlemény szerint a belvárosi rendőrőrsének munkatársai péntek reggel egy személygépkocsit állítottak meg, amelyben öt afgán utazott. Jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. A sofőrt "jogellenes tartózkodás elősegítésének gyanúja miatt" előállították.

Tanulóvezetőt fogtak körbe a rendőrök Szegeden. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

Az intézkedés alatt az illegális bevándorlók azt mondták a rendőröknek, hogy a helyszín mellett elhaladó tanulóautóban ülőknek fizettek 500 eurót a szállításért. Ezért állították meg a tanulóautót. A szegedi kapitányság a tanulóautóban ülőket tanúként hallgatta ki, velük szemben bűncselekmény gyanúja nem merült fel. Információink szerint az oktatót szembesítették az afgánokkal.

Lele Attila, az autósiskola vezetője azt mondta, beosztottja és a tanuló a parkolást gyakorolta a Sárkány utcában, ahol látták a rendőri intézkedés alá vont külföldieket az utcán ülni, térdelni. – Valószínűleg találomra mutattak rá a kocsinkra. Ha valaki más hajt el ott, akkor arra az autóra böktek volna rá – mondta az iskola vezetője.

– Elsősorban a barátomról van szó, másodsorban a beosztottamról. Nem kérdés, hogy maximálisan megbízom benne – tette hozzá Lele Attila. Az oktató nem akart nyilatkozni az ügyről.

Korábban írtuk:

A Szentháromság utca Bokor utca kereszteződésében péntek reggel negyed 10 körül egy BMW típusú tanulóvezető autót állított meg egy rendőrautó. A tanulóvezető nő táskáját és az autó teljes belső terét zseblámpával világították át, miközben további két rendőrautó érkezett és körbeállták a BMW-t.

Tanulóvezetőt fogtak körbe a rendőrök Szegeden. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

Az átvizsgálás után a tanulóvezetőt és az oktató külön rendőrautóba ültették, majd elszállították.

A rendőrség közleménye szerint a Szegedi Rendőrkapitányság Belvárosi Rendőrőrs rendőrei 2015. július 31-én reggel Szegeden egy személygépkocsit állítottak meg, amelyben 5 afgán állampolgár utazott, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. A rendőrök a sofőrt jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének gyanúja miatt előállították. Az intézkedés alatt az illegális bevándorlók azt jelezték a rendőröknek, hogy az intézkedés helyszíne mellett elhaladó tanulóautóban ülők részére fizették ki a pénzt a szállításért. A rendőrök ezért állították meg a tanulóautót. A Szegedi Rendőrkapitányság a tanulóautóban ülőket tanúként hallgatja ki, velük szemben ez idáig bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tévedések vígjátéka: Shakespeare, sztárparádéval

,,Téged is megvéd, rád is figyel!" - hirdeti az efezusi óriásplakát az uralkodóról a Dóm tére, ahol pénteken tartják a szabadtéri idei második saját produkciója, a Tévedések vígjátéka bemutatóját. Tovább olvasom