Délmagyar logó

2018. 10. 19. péntek - Nándor 11°C | 22°C Még több cikk.

Tapintható művészet

Szeged - A Nemzetközi Fehér Bot Napja (október 15.) alkalmából tapintható kiállítást rendeztek a szegedi Somogyi-könyvtár alagsorában.
A tárlat pénteki megnyitóján Vaskóné Kiss Éva, a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesületének elnöke elmondta, az október 31-éig látható alkotások egy részét profi művészek, másik felét látássérültek készítették. Megtekinthetők például a látássérült Szabóné Gyuris Zsuzsanna szőttesei, Dancs Miklós festményei, Szvoboda Mária tűzzománcmunkái és Orbánné Tarsoly Edit fotói.


Az ép látású Barta Andrásés Szemerey-Kiss Balázs szobrászművész is a kiállítók között van – térplasztikáját hétfőn 15 órakor avatják fel a Széchenyi téri Zsótér-ház előtt. A tárlatot megnyitó Mikoly Andrea évekig vezette a Hangoskönyvtárban a vakok klubját. Azt mondta, a vakok és a gyengén látók is igénylik, hogy művészeti alkotásokat ismerhessenek meg. A művekhez tartozó leírást Braille-írással tették olvashatóvá a vakok számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világújdonság a siketség gyógyítására Szegeden

A Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikán a Baha-műtétet fejlesztették tovább. Az operáció negyedórás ambuláns műtétté egyszerűsödött. Tovább olvasom