Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Tarjáni fórum: van ennél rosszabb hely is

Szeged – Lakossági fórumot tartottak a Csongor téren Kenyeres Lajos önkormányzati képviselő javaslatára. Az általunk bemutatott Kereszttöltés utcai garzonház lakói szólaltak fel legtöbbször.
– Van ennél rosszabb hely is – jelentette ki Kenyeres Lajos önkormányzati képviselő az általa összehívott lakossági fórumon délután a Csongor téren, az Eötvös József Egységes Gimnáziumban. Megerősítette amit lapunknak korábban elmondott: Tarján, ezen belül a Csillag tér környéke nem rosszabb, mint Szeged más részei.

Cikkünk után a rendőrség megerősített járőrszolgálatot teljesít a környéken. Megírtuk, az általunk megkérdezett környékbeliek romákra és a növekvő bűnözésre, drogkereskedelemre panaszkodnak.

Tarjáni fórum: van ennél rosszabb hely is. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Zélity László, városi rendőrkapitány is megjelent a fórumon. Felszólaltak a tarjáni rendőrőrs a polgárőrszolgálat és a közterület felügyelet képviselői is. A családsegítő és gyermekjóléti központ munkatársai is elmondták, hogy a Sás utca 2. alatt bárki fordulhat hozzájuk problémáikkal.

– Az objektív biztonság átlagosnak nevezhető, a környékről az utóbbi fél évben nyolc bejelentés érkezett – emelte ki Zélity László. Hozzátette, 2012-ben a bűnesetek száma 14 ezerről 11 ezerre csökkent. Kiemelte, számítanak a lakosság segítségére a bűnesetek felderítésében.

Az általunk bemutatott Kereszttöltés utcai garzonház lakói közül többen is felszólaltak. Legtöbben a hangzavarra, a randalírozásra panaszkodtak. Egy lakó szerint a megkérdezettek 60 százaléka nem merte elmondani az őszinte véleményét, amikor a rendőrök néhány hete arról érdeklődtek, valóban rettegnek-e.

Zélity László megígérte, hogy addig küld járőröket a környékre, amíg a lakosok szubjektív biztonsági érzete nem javul. – Ha kell, magam lesz az utolsó, aki kijön a helyszínre – mondta a kapitány. A hozzászólások után megígérte, hogy egy új rendőrőrs alapítására tesz javaslatot. A mintegy 50 megjelent környékbeli közül többen remek ötletnek nevezték Zélity László szavait, és üdvözölték, hogy egyre több járőrt látnak a környéken. A cikkünkben emlegetett romák közül egyetlen lakost sem láttunk a fórumon, ahogy a ház kezelője, az IKV Zrt. részéről sem jött senki. Kenyeres Lajos elmondta, az IKV Zrt. képviselői egy későbbi, Olajbányász téri fórumon jelennek majd meg. Ennek időpontjáról később értesíti a lakókat.

Olvasóink írták

 • 16. Anmari51 2013. március 09. 10:06
  „Anmari51
  Érdeklődve olvasnám a moderátor vissza jelzést mi indokolta a 03. 08. kb. 17 órakor írott kommentem egy az egyben történő törlését. Nem bántottam meg senkit, nem szoktam sértegetni senkit, nem szoktam hangosan és csúnyán beszélni/írni! A naponta átélt tapasztalat amit tényszerűen és teljes körűen leírtam a cikkhez az nagyon is valós és napi probléma a mi házunkban is! A kisebbség viselkedésének javításában emberséges fellépés mellett bevonható volna a sok végzettségének megfelelő és munka nélkül maradt népművelő és a romológus aki nem mellesleg szintén népművelő a szociális munkások is. Mindegy is volna milyen megoldást alkalmaznának az ügyben illetékes hatóságok, szervek, csak lenne végre rend, csend és nyugalom mindenhol ahol a kisebbség él!”
 • 15. queenmargareth1 2013. március 08. 18:34
  „én, mint írtam:3 hétig bírtam a Retek utcában, tehát gond biztos van ha ennyien írják.”
 • 14. P.P. 2013. március 08. 18:00
  „7 éve költöztem el a Retek utcából. 9 évet éltem az egyik tíz emeletes házban. A legrosszabb az volt, mikor heteken át hazaérve azt tapasztaltam, hogy az emeletünkön a szemétledobóban szipuztak a suttyó kölykök. Többször ki lettek onnan zavarva. Végleg akkor tűntek el, mikor már minden emeleten zárták a szemétledobók ajtajait a lakók.
  Nem egy alkalommal pedig hajléktalanok kuporodtak be a lépcső alá a lift mellé a földszinten, vagy csak a csengőkig jutottak. (A lépcsőházba belépve a legelső helység ezekben a régi házakban.)
  Örülök, hogy már nem lakom ott.”
 • 13. czindi 2013. március 08. 17:03
  „Van ennél rosszabb hely is: azért én ezzel nem hencegnék...Hogy Ő jön ki utoljára? Nem, hanem a Pintérbácsi...”
 • 12. borcsokzsolt 2013. március 08. 16:22
  „Azért én kíváncsi lennék mitől is kellene annyira rettegni. Komolyan úgy beszélnek erről a városrészről, mint ha valami gettóféleség lenne. A fokozott rendőri jelenlét engem nem, hogy megnyugtat, de inkább feszéjez. Nincs gondom a törvénnyel, de még is úgy gondolom jobb egy olyan országban élni, ami nem hasonlít egy rendőrállamra.”
 • 11. Emberségetavilágnak 2013. március 08. 11:16
  „"Tarján, ezen belül a Csillag tér környéke nem rosszabb, mint Szeged más részei."
  Márpedig ez így van és úgy igaz, mit az, hogy a kék ég azért zöld mert piros.
  "...megkérdezettek 60 százaléka nem merte elmondani az őszinte véleményét, amikor a rendőrök néhány hete arról érdeklődtek, valóban rettegnek-e."
  Aztán ugyan mitől rettegnének? Becsületben megöregedett emberekről van szó, hivatásos szájtépők hátszelére nincs szükségük, a rettegés szóba se jöhet.”
 • 10. Mackey 2013. március 08. 10:59
  „Az ittenieket úgysem fogom tudni meggyőzni, de a szabs. érték emelése egy abszolút jó dolog. Mégpedig azért jó dolog, mert a szabs. eljárásban sokkal egyszerűbben, és sokkal kevesebb bizonyítékkal lehet felelősségre vonni az embereket. Ráadásul a tulajdon elleni szabálysértést bűncselekménnyé minősíti az üzletszerűség és a dolog elleni erőszak, így 1. aki igazán gyakran csinálja 2. aki egy igazi rohadék betörő, az úgyis bűncselekmény elkövetése miatt felel.”
 • 9. tiki-taki 2013. március 08. 09:44
  „"Ha kell, magam lesz az utolsó, aki kijön a helyszínre"

  Na ezt elhisszük! ehh.... :)”
 • 8. martin812 2013. március 08. 07:01
  „"Mert így olyan, mintha a rendőröktől kéne megijedniük."

  <moderálva> a pisztollyal én se <moderálva> a moréktól ...”
 • 7. OkosKata 2013. március 08. 03:52
  „Egy ismerősömnél ott a környéken ,ma éjszaka arra kellett ébredni, hogy valaki be akarja törni a lakás ajtaját!!! Én azt nem mondanám, hogy megnyugtató!!!!!”
 • 6. Ganxta 2013. március 07. 23:54
  „Kár, hogy a Kereszttöltés utca nem Tarján városrész, hanem Fölsőváros.”
 • 5. kormoska 2013. március 07. 21:35
  „Van ennél rosszabb hely is:-(Végül is így is fel lehet fogni,ő biztosan nem arra lakik.
  A miskolci Avas lakótelep,és a nyólcker Pesten még talán megelőzi a Csillag tér környékét....
  De legalább előremozdult az ügy,érezhetően több lett a rendőr,foglalkoznak a problémával,Kenyeres képviselő pedig aktívan szervezi a fórumokat.Talán az Ikv is felébred(és reagál)egyszer!
  Sajnos ehhez kevés volt a lakosság panaszkodása,a Dm cikkek is nagyon kellettek hozzá.”
 • 4. pachakuti 2013. március 07. 20:48
  „"2012-ben a bűnesetek száma 14 ezerről 11 ezerre csökkent."
  20-ről 50 ezerre emelték 2012-ben a vagyon elleni bűncselekmények szabálysértési értékét.
  Kérdés: ha az 50 ezret 100-ra emelik, vajon mennyi lesz a csökkenés? ...és ha 200-ra? ...ha egymillióra? Néhány apró módosítással elérhetik, hogy statisztikailag megszűnnek a tulajdon elleni bűncselekmények néhány nem elég óvatos milliárdokat lopó tolvaj kivételével.”
 • 3. Horthyszobor 2013. március 07. 20:41
  „Bartók téri drogpláza sem rossz hely. Szubjektív biztonsági érzete az ott játszó gyerekeknek jelentősen javul, a környék drogalvezérinek áldásos tevékenysége miatt. A rendőrök nem veszik észre őket. Valószínűleg az új amerikai hadseregben használatos lopakodó technikát vették át a <moderálva>”
 • 2. TELSTAR 2013. március 07. 19:57
  „"van ennél rosszabb hely is"

  Köszi, mostmár megnyugodtam!”
 • 1. szegarazs2 2013. március 07. 19:49
  „"addig küld járőröket a környékre, amíg a lakosok szubjektív biztonsági érzete nem csökken"

  Gondolom ez "szubjektív biztonságérzete nem javul" akart lenni. Mert így olyan, mintha a rendőröktől kéne megijedniük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díszoklevelet adna Orbán Viktornak a szegedi Fidesz is

A Fidesz szegedi közgyűlési frakcióvezetője elmondta, terveik szerint a következő közgyűlésen indítványozni fogják. Tovább olvasom