Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Tarolt a radnótis biológiaosztály

Szeged - Az idei országos biológiaverseny döntőjében a mezőny közel felét a szegedi Radnóti-gimnázium 10. B osztálya adta. Ilyen sikeres csapata még nem volt az iskolának – többen ráadásul nem csak ebből a tantárgyból érnek el országosan is kiemelkedő eredményt.

Taroltak a tizedikes radnótisok az országos biológiaversenyen. Az ezer indulóból összesen 30 diák vehetett részt a miskolci döntőn – közülük 13-an a biológia szakos szegedi osztály tanulói. Ráadásul az első 7 helyből ötöt ők hoztak el. Ilyen sikeres osztálya még nem volt az egyébként is országos hírű iskolának.

Tarolt a radnótis biológiaosztály. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A 10. B eredményei

A Dr. Árokszállásy Zoltán Országos Biológia és Környezetvédelmi Verseny döntőjének nyertese Gausz Flóra lett. A harmadik helyen Varga Petra, a negyediken Kopasz Anna Georgina, az ötödiken Nikolényi Gergő, a hetediken pedig Márki Ákos végzett. Rajtuk kívül kiválóan szerepelt a 30 fős döntőben a szintén 10. B osztályba járó Szeredi Gabriella, Harangozó Márk, Sántha Bence, Tóth Zsófia Edit, Mátyus Blanka, Marton Ákos, Fábián Réka és Kovács Luca is.

– Kiemelkedő osztály, és nem is kell nagyon hajtani őket. Most még szívesen dolgoznak – mondta el Bán Sándor, aki Gál Viktóriával együtt a felkészítő tanáruk. A diákoknak heti négy biológiaórájuk van, emellett heti egy vagy két szakkör. Azt mondják, megéri ennyit foglalkozni egyetlen tantárggyal. Hárman már biztosan részt vesznek nemzetközi versenyen is, jövőre pedig megcélozzák a diákolimpiát.

Bár a legtöbben még nem döntöttek a továbbtanulásról, orvosi és kutatói pályán gondolkoznak főleg. Igaz, olyan is van az osztályban, aki nem csak ebben a tantárgyban sikeres: többen várományosok országos döntős szereplésre matematikából, történelemből vagy kémiából is.

A tizedik bé összetartó csapat, azt mondják, nem rivalizálnak egymással. Segítették egymást a felkészülésben, és az elért eredményre is csapatként tekintenek. Levezetésként pedig együtt utaztak el Rómába a múlt héten kirándulni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint hatvanan veszítették el az állásukat

Algyőn bezárta, Horton pedig elindította üzemét a Prímagáz Zrt. Az elmúlt hetekben az elbocsátásukra váró itteni dolgozók tanították be a hortiakat. Tovább olvasom