Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Társközvetítést vállalt a brit nagykövet

Szegedre látogatott Jonathan Knott, Nagy-Britannia magyarországi nagykövete, aki ígéretes megyei vállalkozásokat keres.
Szegedre látogatott Jonathan Knott, Nagy-Britannia magyarországi nagykövete, hogy találkozzon a Csongrád-megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Vállalkozók Országos Szövetsége képviselőivel, megyei cégek vezetőivel. A Brit Nagykövetség a mostani szegedi látogatással szeretne üzleti kapcsolatokat megnyitni Csongrád-megye és Nagy-Britannia között. Jonathan Knott interjút adott lapunknak.

– Hogyan segítheti az angol nagykövetség a hazai és brit vállalkozások egymásra találását?
– Először is tájékoztatom a Szegeden és környékén dolgozó vállalkozókat a brit lehetőségekről. Egy ez picit olyan, mintha egy társkereső ügynökségnek dolgoznék. Megkeresem az összes ígéretes Csongrád megyei vállalkozást, az összegyűjtött információt pedig átadom a brit cégeknek. Az egyik feladatom, hogy létrehozzam közöttük a kapcsolatot. Ez nem egy klasszikus nagyköveti feladat, de nehéz gazdasági körülmények között segíthet a cégeknek partnert, az export révén piacot találni. A kölcsönös együttműködés mind Magyarországnak, mind az Egyesült Királyságnak előnyös.

– Milyen Csongrád megyei termékek érdekelhetik a briteket?
– Beszélgettem a megjelent cégek képviselőivel, és úgy gondolom a megyében található egészségügyi technológiával foglalkozó vállalkozások, az infrastruktúra fejlesztése, a turizmus, a mezőgazdasági termékek exportja, vagy éppen a biotechnológia, szoftverfejlesztés is érdekelheti a briteket. Ez nem a teljes lista, több olyan terület is létezik, ami erősítheti a brit-magyar együttműködést.

– Hogyan látja az Európai Unió jövőjét?
– Mind Magyarország, mind Nagy-Britannia tagja az uniónak, de nem tagja az euróövezetnek, viszont mindenki egyetért azzal, hogy egészséges euróövezetre van szükség. Úgy gondolom, az uniós tagállamoknak különbözőek az igényeik, ezért szükséges, hogy az Európai Unió rugalmas legyen. A legfontosabb: a szabad piac megőrzése, ahol mind a magyar, mind az angol cégek szabadon vállalkozhatnak. Ez az unió jövőre.

– Hogyan érinti a brit befektetőket a magyar kormány unortodox gazdaságpolitikája?
– Nem tisztem a magyar gazdaságpolitikát kritizálni, egyet elmondhatok: egyetlen jelentős angol befektető sem hagyta el Magyarországot. A stabil, kiszámítható gazdasági környezetet keresik befektetőink, erről gyakran értekezünk Budapesten is. Bízom benne, hogy újabb brit cégek érkeznek Magyarországra és hogy kiszámítható lesz a gazdasági környezet.

Olvasóink írták

  • 3. Hód 2013. március 21. 18:05
    „Remélem a vásárhelyi önkormányzat illetékesei is találkoztak a nagykövet úrral, és próbálták befektetésre ösztönözni, ahogyan az a feladatuk!”
  • 2. macs 2013. március 21. 17:19
    „Jó lenne, ha a szegedi cégek közül néhányan partnerre találnának! Kíváncsi volnék, milyennek látta a várost, mert az is sokat számít!”
  • 1. PerryMason 2013. március 21. 16:23
    „Nagyon diplomatikus volt a nagykövet a magyar gazdaságot illetően. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkoptak az útburkolati jelek

44 millió forintot költ festésre a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Tovább olvasom