Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Táskát festett Cheryl Cole-nak, Lady Gaga-nak - Szegedről indult Szylk Vane

Szeged - Festett már táskát Cheryl Cole-nak, Lady Gaga-nak, jelenleg a Szász Hercegnőnek, Xenia von Saschen-nek is dolgozik. 2007-ben költözött Londonba, graffitis barátjával dolgoznak: egy éve K-Swiss nek terveztek cipőket. Szylk álma, hogy a Tisza cégnek is tervezhessen cipőt.
A művészeti stúdiójuk az Above The Clouds 2007 ben alakult, jelenleg Szylk és Mortimer a tagja. – Kicsit másképp fogjuk fel a művészet fogalmat, bár a hagyományos művészeti alkotások is megtalálások a stúdiónkban – mondta a delmagyar.hu-nak Szylk. „Május 27-én részt vettünk egy Prom Dress divat shown ahol a legújabb cipő/táska kollekciónkat mutattuk be – mesélte a szegedi lány. „De kezdem az elején: óvodás korom óta érdekel a rajzolás-festés, képzőművészeti középiskolában végeztem, majd rajztanárként diplomáztam. 2007 ben érkeztem Angliába nyelvet tanulni, itt ismerkedtem meg jelenlegi barátommal akivel elég hasonló az élettörténetünk. Ugyanazon a napon születtünk, ugyanazon iskolákat végeztük."

Szylk táskái és cipői Londonból. Divatbemutató. Fotó: delmagyar.hu (galéria)

Az Above Clouds Studio-t együtt hozták létre úgy gondolták, így sikeresebbek lesznek. Szlyk párja, aki magát csak Mortimertnek nevezi, régebben csak illegális graffitivel foglalkozott és rengetegszer bajba keveredett. Mindketten 10.hónap 10-én születtek és mivel 2010-et írunk október tizedikén: 10,TEN,10 elnevezéssel szeretnének egy graffiti versennyel egybekötött kiállítást tartani Londonban.

További terveik között szerepel, hogy még idén meg mindenképp szeretnének részt venni a Pure London Fashion DivatShow-n , ami nagyon hasonló a London Fashion Week-hez.
Az alkotó, Szylk
Az alkotó, Szylk
Szylk elmesélte, hogy sok dologgal foglalkoznak. A hagyományos portré vagy tájképfestészettől kezdve, graffitin át, a belső terek dekorációjáig.
Ezen kívül nem maradhat ki a tervezés sem, a kézzel festett bőr cipők és táskák, övek készítése. A technikájukról elárulta, bőr festéket használnak ami nem töredezik, és nem utolsó sorban nem lehet lehúzni a felső rétegről.

„Ritkán és csak nagyon limitalt szériában készítünk vászon táskákat, pulóvereket, pólókat." – mondta Szylk.

Szylk táskái és cipői Londonból. Lady Gaga táskája. Fotó: delmagyar.hu (galéria)

A szegedi lány az SZTE Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán végzett, háromszakos tanári diplomával, kevés nyelvtudással érkezett a brit fővárosba. „Az első évem borzasztóan telt, a nyelvtanulás mellett wc takarítással kerestem meg az albértletrevalót." – mondta Szylk, aki azt tapasztalata, hogy a londoni fiatalok sokkal nyitottabbak a magyaroknál.
K-Swiss cipő
K-Swiss cipő
Örömmel és érdeklődéssel fogadják az újdonságokat. A londoni Sole Heaven Galeria és a Kicks `n Canvas csapata is szeretne velük dolgozni, lehetőleg már a következő projektjükön. „Annyi biztos, hogy ezen művészeti ágon is elég nehéz, munkás az áttörés, de hiszek abban amit csinálok és nem adom fel! Ennek ellenére, nem vágyom világhírű Adidas-ra, Nike-ra vagy más híres márkanevekre. Legnagyobb álmom, hogy a Tisza Cipőnek tervezhessek: saját hazámban szeretnek nagyot alkotni. Annyit biztosan elárulhatok, hogy a különböző divatirányzatok vagy Párizsból vagy New Yorkból vagy Londonból indulnak „hódító" útjukra. Sokkal több a catwalk show, divatbemutató es ötletbazár. Míg Magyarországon éltem, nem a tudás számított, hanem hogy kit ismerek. Természetesen itt is előny, ha az embernek vannak kapcsolatai, de nélkülük is lehet érvényesülni!" – mesélte a delmagyar.hu-nak Szylk Vane.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. tuskóhopkins 2010. május 12. 09:41
  „20.: efje: hol itt a potyagól?”
 • 21. anyahajókabinajtóhajtogató 2010. május 11. 22:18
  „20.kötöszködni mi? Kötözködni vazze!”
 • 20. efje 2010. május 11. 20:14
  „Szerintem kár volt tuskohopkinsnak kötöszködnie. Hiába játszik jól ha a végén potyagólt kap. :-)”
 • 19. m3l 2010. május 11. 19:19
  „" saját hazámban szeretnek nagyot alkotni."”
 • 18. tuskóhopkins 2010. május 11. 16:43
  „16. gszlaszlo, O.K., számomra a megtiszteltetés. föltételek?”
 • 17. tuskóhopkins 2010. május 11. 16:41
  „15., félreérthetően fogalmaztam (önkritika!). Arra céloztam (rosszul), hogy a szövegedben leadként kiemelt rész valójában nem lead, hanem maga az első bekezdés. A szöveg valóban az igen helyesen "szövegtörzs"-ként meghatározott résszel kezdődik, mintha a lead nem is lenne. Ha ez nem gyött át, akkor az én hibám.
  Az "alanyot" meg humor próbált lenni - ez se ért oda.
  Nem baj, azért köszönöm a korrekt választ.
  Most látom csak: mindketten elismertük. Ennél többet kívánhat-e tőlünk valaki?”
 • 16. gszlaszlo 2010. május 11. 14:42
  „13. hozzászólás tuskóhopkins 2010.05.11. 13:36
  örömmel várunk vissza, kedves kolléga!”
 • 15. segesvarics 2010. május 11. 14:35
  „12. hozzászólás tuskóhopkins 2010.05.11. 13:26

  Annyira örülök, hogy ilyen okos vagy...."nélkülözi az alanyot." De, kérésednek megfelelően javítottam.

  Alanyot? Hát az meg mi? :-) Ugye milyen könnyi elütni, vagy hibázni.

  A lead-et javítottam, a tartalmát én határozom meg, lehet, hogy nem túl jó. Most ez így sikerült. Bármilyen hihetetlen a lead nem egyezik az első bekezdéssel. Nem tudom, hogy nézed a szöveget, de így van.

  "Szeged - Festett már táskát Cheryl Cole-nak, Lady Gaga-nak, jelenleg a Szász Hercegnőnek, Xenia von Saschen-nek is dolgozik. 2007-ben költözött Londonba, graffitis barátjával dolgoznak: egy éve K-Swiss nek terveztek cipőket. Szylk álma, hogy a Tisza cégnek is tervezhessen cipőt." - ez a lead.

  Az meg a szövegtörzs kezdete:

  "A művészeti stúdiójuk az Above The Clouds 2007 ben alakult, jelenleg Szylk és Mortimer a tagja. - Kicsit másképp fogjuk fel a művészet fogalmat, bár a hagyományos művészeti alkotások is megtalálások a stúdiónkban - mondta a delmagyar.hu-nak Szylk."

  Ha ez ugyanaz, én kérek elnézést. Ha már utánanéztél, hozzáteszem jól tetted, én is úgy szoktam, a k-swiss az k-swiss. Lásd ezt http://www.kswiss.com/.

  "pici olvasottság, nyelvérzék, szerénység írásba merülés előtt azért nem ártana"

  Köszönöm a tanácsot, a szerénységet is megfogadom. Főként, mert én legalább elismerem, ha hibáztam.

  Üdv és szép napot,

  a szerző”
 • 14. édesanna 2010. május 11. 13:50
  „Hajrá Szilvikém! Sok rosszat kaptál az élettől, megérdemled a sikert! Csak így tovább, apukád nagyon büszke lenne rád!”
 • 13. tuskóhopkins 2010. május 11. 13:36
  „11 JP, üdv a nyelvvédelem és a lóugrásos gondolkodás (szövegkritikából irigységre következtetni, ez igen!) populációjában!”
 • 12. tuskóhopkins 2010. május 11. 13:26
  „Ha már nincs a közelben se rovatvezető, se olvasószerkesztő, se korrektor, kezdődjék a kurzus, közkívánatra.

  Lesson one:
  a lead (kopf) nem egyenlő az első bekezdéssel. A lead a cikk ajánlója, tartalmának tömör, pontos, érdeklődést keltő összefoglalása (újat mondok?) - itten ez hiányzik.

  lesson tú:
  "Szeged - Festett már táskát Cheryl Cole-nak, Lady Gaga-nak, jelenleg a Szász Hercegnőnek Xenia von Saschen-nek is dolgozik. 2007-ben költözött Londonba, graffitis barátjával dolgoznak: egy éve K-Swiss nek terveztek cipőket. Álma, hogy a Tisza cégnek is tervezhessen cipőt."

  Festett már - kicsoda? a mondat fájdalmasan nélkülözi az alanyot.
  a Szász Hercegnőnek (na, ide vessző köll), Xenia von...
  egy éve K-Swissnek - helyett: A K-Svissnek, minthogy (ha jól néztem utána) nem személyről, hanem egy cégről van szó.

  és még csak két mondatnál járunk.
  pici olvasottság, nyelvérzék, szerénység írásba merülés előtt azért nem ártana”
 • 11. JP 2010. május 11. 12:36
  „Gratulálok, hogy sikerült elérni valamit. Tudom, hogy a semmiből lett felépítve az egész.
  Sajnos itthon ennek a felét sem lehet elérni önerőből. Azért nem mert a mentalitás itthon olyan mint a lenti hozzászólóké. Csak a kötekedés megy és az irigykedés. Nem tudnak örülni más sikerének a saját nyomoruk miatt. Az ékezeteknél nem látnak tovább.”
 • 10. magyarock1 2010. május 11. 12:35
  „Melyik mortimer, a szamurájkardos kisebbségi?”
 • 9. segesvarics 2010. május 11. 10:53
  „ja jó volna az is. ez a showbiz hibája.”
 • 8. segesvarics 2010. május 11. 10:52
  „Hát nekem tanfolyamot. :-)”
 • 7. tuskóhopkins 2010. május 11. 10:45
  „6., példamondat az igényességre: "...háromszakos tanári diplomával érkezett kevés nyelvtudással érkezett a brit fővárosba."
  Az "érkezett" szó használata az ismétlés által különös drámai erőt kölcsönöz a mondandónak. Nem ártana közlés előtt elolvasni (neaggyisten elolvastatni) az anyagot, hátha kevesebb lesz benne a hiba. De ha DM-Onlájnnak így is jó...
  Ja, és mit kéne indítsak? Nem jeleztem ilyes dógot.”
 • 6. segesvarics 2010. május 11. 10:36
  „1. hozzászólás tuskóhopkins 2010.05.11. 07:25
  köszi, majd mikor keresselek, ugye tartasz ilyet? nem árulták el, nem tudom miért. biztos van polgári nevük is. azt mondta kézis volt az apukája, ezért nem akarja. ki érti ezt?”
 • 5. kerik 2010. május 11. 10:19
  „Noel Szilvi szerintem.”
 • 4. kutyuka 2010. május 11. 09:50
  „Es nincs nekik rendes magyar nevuk veletlenul?vagy a muvesznev jobban hagzik?”
 • 3. Ányez 2010. május 11. 09:03
  „Hát, tök jó, meg sok sikert kívánok nekik, de... Nekem ezek nem tetszenek. Még a rajzok okésak (bár nem látom bennük a hűhát), de a táskák olyanok, mintha ´98-ban vásároltuk volna őket a cserkón. A Gagás meg ráadásul a festés ellenére is olyan maradt... Bocsiiii.”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bikicsunáj és Ken Lee, avagy netes sztárok a válogatásokról

Nem tudnak angolul, mégis angol nyelvű slágert választottak a tehetségkutató műsorok válogatására. A saját halandzsanyelvük tette őket sztárrá. Tovább olvasom