Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Taszilóként tér vissza Nyári Zoltán

Szeged - Pang miniszter volt a Turandotban, most pedig Taszilóként tér vissza a Marica grófnőben Nyári Zoltán, aki operett- és operaénekesként is egyre sikeresebb.
– A színpadon nem hallottunk semmit, ezért megdöbbentem, amikor a feleségem mesélte: sok nevetéssel, jól fogadta a közönség Ping, Pang és Pong humoros jelenetét a Turandotban. Sokat dolgoztunk vele, de megérte – mondja Nyári Zoltán, aki az utóbbi években párhozamosan énekel operát és operettet.

– Mindkét műfajt szeretem, bár ma már közelebb áll hozzám az opera: abban nem kell mindig húsz centivel a föld felett lebegni, bölcsebb is, mint az inkább érzelmes operett. A Marica grófnőben a Hej, cigány a kedvenc dalom, amit egy cséplőgépen énekelek. Ez a nóta fejezi ki legjobban azt az elnyomott sorsot, ami ellen lázadni lehet – hangsúlyozza a tenorista, aki az is elárulja: bár évek óta nyaranta két szerepet is énekel a Dóm téren, nehezen szokta meg Szeged mediterrán klímáját.

Nyári Zoltán Nagy Viktóriával a Marica grófnőben. Fotó: Frank Yvette
Nyári Zoltán Nagy Viktóriával a Marica grófnőben. Fotó: Frank Yvette

– Az utóbbi időben reggelente végigfutok néhányszor a Tisza-parton.
Ezzel kicsit karban is tartom magam, és olyan érzésem van, mintha edzőtáborban lennék. Mára egészen jól átvettem Szeged nyugodtabb, lassabb, nyári tempóját. Itt nem szabad sietni, mert akkor megizzad az ember. Egyre több ismerős köszön rám ebben az egyre szebbnek tűnő városban. Rokonaim is élnek a közelben, Sándorfalván és Kisteleken; édesapám Átokháza környékéről származott el – meséli Nyári Zoltán, aki az éneklést komoly szolgálatnak tekinti, ami mellett nem lehet napra menni, strandolni. A pihenés majd a szabadtéri után következik: feleségével Toscanába és Velencébe utaznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alpinisták kalandjai a Somogyin

Szeged - Az alpinista, mint megtudtuk, mindenhez ért: vakol, villámhárítót szerel, panelhézagot… Tovább olvasom