Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Tavasszal kezdik majd építeni az Árkádot

Szeged - Az Árkádról Szegeden tárgyalt Christoph Augustin, az ECE Projektmanagement Budapest Kft. ügyvezető igazgatója. Gyalay-Korpos Gyulával, a cég magyar igazgatójával együtt szerdán ellátogatott a Szeviép-Szeged Győrrel vívott kosárlabda-mérkőzésére is, hiszen az ECE a szegedi csapat egyik szponzora. Hozzáfognak-e a tervezett időben, 2009 elején az Árkád építéséhez? – kérdeztük az üzletembert.
Az Árkádot 2009 tavaszán kezdik el építeni, az átadását 2010 őszére tervezik – mondta el Christoph Augustin. A múzeum raktárának február, a kendergyárnak március végére ki kell költöznie az ingatlanból. Az ügyvezető igazgató elismerte, néhány hónapos csúszásban vannak az eredeti tervekhez képest, de ezt menet közben be lehet hozni.

Megkérdeztük, hogy a pénzügyi válság befolyásolja-e a beruházást, azokat a számításokat, amelyek alapján belefogtak a tervezésbe. Christoph Augustin szerint a globális válság valószínűleg direkt vagy indirekt módon befolyásolhatja az összes cég és magánember életét, de a projekt ütemezését nem. Kifejtette, hogy noha nem lehet megjósolni, mennyi a kifutási ideje, de reméli, mire a bevásárlóközpontot átadják, már nem lehet érezni a hatását.

A szegedi Árkád kicsivel nagyobb lesz, mint a többi vidéki városban – Pécsett, Győrben és Debrecenben – már átadott bevásárlóközpontok, de kisebb, mint a budapesti Örs vezér téri. Bérbe adható alapterülete mintegy 40 ezer négyzetméter, az üzletek száma 140-150 lesz, és számítások szerint a nyitás után 800-1000 munkahelyet teremt.

Mára elkészültek a végleges építészeti tervek: a régi homlokzat értékes elemeit megőrzik – együttműködve a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal és a szegedi önkormányzattal. Szeretnének néhány eredeti kendergyári gépet felújítani és kiállítani a bevásárlóközpontban, a falakon pedig fotókkal emlékezni a hajdani gyárra.

Családi tradíciók

Alexander Otto, az ECE cégcsoport jelenlegi tulajdonosa és vezetője mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a kulturális rendezvényeket, koncerteket és a sportot támogassa. Szegeden már tavaly is szponzorált egy klasszikus koncertet. S mivel az ECE alkalmazkodik a városok hagyományaihoz, azokhoz a rendezvényekhez csatlakozik, amelyek egy adott helyen fontosak. Németországban a labdarúgást és a jéghokit támogatják, Szegeden a kosárlabdát. Az Árkád nyitása után pedig még több program támogatásában szeretnének részt venni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táncparádé Mojszejev módra

Szeged - Nagy sikerű, kétórás produkciót mutatott be csütörtök este a színültig telt újszegedi… Tovább olvasom