Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Tavaszi áreső aranyat ér

Szeged - Hihetetlen mértékű árzuhanást hirdetnek a kereskedők, mindent jelentős kedvezménnyel kínálnak: az autótól a wellnesshétvégéig, a fűnyírótól a mobiltelefonig, a zsindelytől az újonnan épülő társasházi lakásig. Lehet, hogy van valami a tavaszi áreső aranyat ér szlogenben, de csak az profitálhat belőle, akinek van pénze.
Legutoljára karácsony után találkozhattunk olyan mértékű árleszállítással, mint ezekben a napokban. A különbség annyi, hogy az ünnepeket követően, a téli szezon vége felé közeledve ruházati cikkeket vásárolhattunk az eredeti ár feléért, most viszont szinte mindent engedménnyel kaphatunk: zsindelyt, téglát, cserepet, csempét, fűnyírót és még lakást is.

Új lakást persze nem először kínálnak néhány százalék árengedménnyel a szegedi ingatlanpiacon: voltak itt már olyan kiállítások, vásárok, amikor az építkezésbe beszálló ügyfelek jelentősebb árengedményt élvezhettek. Ígértek ingyenkonyhabútort és ingyengarázst is annak, aki hajlandó volt egy adott, az építtető által kritikusnak tartott pillanatban tőkeinjek-
cióval beszállni az építkezésbe. Most is hasonló a helyzet, azzal a különbséggel, hogy nem egyedi akciókról hallunk, hanem minden fronton egyszerre indítanak támadást meglévő forintjainkért.

Az akciót is akciózzák - csak győzzük pénzzek. Fotó: Frank Yvette
Az akciót is akciózzák - csak győzzük pénzzek.
Fotó: Frank Yvette

Mint ahogy azt egy szakembertől hallottuk, az ingatlanpiac Szegeden még mindig téli álmát alussza, nincs mozgás. S mivel minden mindennel összefügg, az a szülő például, aki eladóként nem tud a házától megszabadulni, a másik oldalon nem képes vevőként – esetleg két kisebb lakás potenciális vásárlójaként – megjelenni. Természetesen megkérdeztünk egy olyan céget is, amelyik – másokkal együtt – akciózik a piacon: azt a választ kaptuk, korlátozott mennyiségben, csak két-három hétig adnak kedvezményt a vásárlóknak, hogy felhívják a figyelmet az építkezésre.

Aki nem készpénzért szeretne akciós lakást venni, az akciós hitelért folyamodhat a bankokhoz. Az építőanyag-iparban pedig szinte mindent kiárusítanak: vigye, akinek van ereje építkezni. Szerettük volna megkérdezni a megyében jelenlévő multik, barkácsáruházak képviselőit, mi az oka az árzúzásnak, de nem válaszoltak kérdéseinkre. Mint ahogy az egyik elektronikai cikkeket árusító áruház titkársága is hárított, amikor megtudták, milyen témáról írunk.

Akciós lakás és sírkő Vásárhelyen

Egy házak, lakások építésével és értékesítésével foglalkozó vállalkozás rendszeresen hirdet idényjellegű akciókat, most 5 százalékkal olcsóbban vehetünk náluk otthont. Építkezéshez szükséges anyagokat több cég is kínál: műanyag ajtókat és ablakokat 20 százalék kedvezménnyel vásárolhatunk az egyiknél a hónap végéig, míg másutt többek között az épületfa, a zsaludeszka és a lambéria akciós. A használtautó-kereskedelemben egyedi kedvezmények lehetségesek, ékszerekhez 20-30 százalékkal alacsonyabb áron juthatunk, míg gránit és műkő síremléket – a hirdetés szerint – még tavalyi áron rendelhetünk. Dzsekit, cipőt, sportcipőt, inget, oldaltáskát, minőségi sportszereket több vásárhelyi üzletben 30-40-50 százalékos engedménnyel kínálnak, általában a készlet erejéig.

Olvasóink írták

  • 2. Gábor1 2008. április 08. 18:56
    „Hiába, most semmit sem lehet eladni.”
  • 1. 4 2008. április 08. 16:57
    „Miután vége a nagy akcióknak, kiderül dupla áron vásároltunk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén már építenék az Árkádot a nagykörúton

Szeged - A központi tervtanács már elfogadta a Londoni körúti Árkád bevásárlóközpont terveit, de az… Tovább olvasom