Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Tavaszi nagytakarítás Szeged útjain

Szeged - A belvárosban kezdődött a tavaszi nagytakarítás Szegeden, legalábbis a gépi úttisztítást ott indították. A munkálatokból a zászlózási helyek, játszóterek, zöldfelületek rendbehozatala sem maradhat ki.
Megkezdte a tavaszi nagytakarítást március első napjaiban a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. A gépi úttisztítás a Tisza Lajos körút és az alsó rakparti út által határolt területen indult, ettől a héttől haladnak tovább a nagykörút–Tisza Lajos körút közti területre, utána a tervek szerint Újszegedre, Petőfitelepre, Tarjánba, Felsővárosra, Makkosházra, az Északi városrészbe, végül Rókus, Móraváros és Alsóváros tisztítása következik. Sugár László közterületi szállítási csoportvezetőtől megtudtuk: két nagy teljesítményű, két középteljesítményű és egy kisebb seprőgép áll rendelkezésre a kézi erőn túl.

Az egyik első dolguk a jó idő – és a március 15-i ünnepségek – közeledtével, hogy a zászlózási helyeket megtisztítsák és felülvizsgálják. A nagytakarításhoz tartozik még például a lombgyűjtés, a zöldfelületi rongálások, keréknyomok helyreállítása, a szobrok, emléktáblák tisztítása, a szemétgyűjtő edények felülvizsgálata és karbantartása, esetleg pótlása, a játszóterek rendbetétele, valamint a növényládák, szökőkutak, ivókutak, díszkutak karbantartása. A jelzőlámpák és a KRESZ-táblák tisztításáról sem feledkeznek meg a környezetgazdák.

Söprés. A Móravárosi körutat már múlt héten tisztogatták. Fotó: Frank Yvette
Söprés. A Móravárosi körutat már múlt héten tisztogatták.
Fotó: Frank Yvette

– Társaságunk közel 334 hektár zöldfelület tavaszi nagytakarítását tervezi április 30-áig. A közutak, járdák, kerékpárutak feltakarítása, mosása tartós fagypont alatti hőmérséklet miatt elhúzódhat. Ebben az évben fontos szerepet tölthetnek be Szeged tisztaságának fenntartásában a közterületen folyó beruházások közreműködői is – közölte Sugár László.

A nemrég elfogadott köztisztasági rendelet szerint az alábbi cégeknek is kötelezettségei vannak: Szegedi Közlekedési Kft., IKV Zrt., Magyar Közút Nonprofit Zrt., Szegedi Vízmű Zrt. és Szegedi Városkép Kft. A nagytakarítás eredményessége függ az említett cégek együttműködési készségétől, valamint a helyi időjárástól is. A felsorolt cégek is megkapták a részletes, utcákra bontott programot a környezetgazdáktól a munkák összehangolása miatt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

25 milliót követel a tápai kompostól a város

Kamatostul visszakérte a minisztérium a tápai kompra adott támogatását, mert az nem működik. Tovább olvasom