Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Tavaszi szél vizet árasztott Ásotthalmon

Tavaszi szél vizet árasztott Ásotthalmon
Új díszkutat avattak ugyanis, a vízmű adományát. Ovisok énekeltek és a polgármester is megkóstolta az új kút vizét.
Tavaszi szél vizet áraszt - énekelték az ásotthalmi óvodások a nagyközség új díszkútjának csütörtöki avatásán a Rózsa Sándor Élményháznál. Az általános iskolások közül Fazekas Anikó Kányádi Sándor Kicsi faluból való versét mondta el. A nemzeti szín szalagot Toroczkai László (Jobbik) polgármester és Priváczki-Juhász Zsolt, az adományozó Alföldvíz Zrt. divízióvezetője vette le, miután Biacsi József plébános megáldotta a kutat.
 
Ásotthalmi kútavató - GALÉRIA. Fotó: Dombai Tünde

A polgármester beszédében szegedi gyerekkorát idézte fel, amikor a játszótéri ivókutak vizével hűsíthette magát. Ezt az élményt kívánta az ásotthalmi gyerekeknek és az odalátogató turistáknak. Megjegyezte, eredetileg egy modern kutat akart adományozni a vízmű, de ő hagyományosat kért, ami illeszkedik a környezetbe. Az élményház közelében épülhet fel ugyanis újra a Szatymazról áttelepített Tömörkény-ház, amire uniós forrásból szerdán 83 millió forint támogatást nyert a település.
Priváczki-Juhász Zsolt köszöntőjében elmondta, három éve kezdték a kútadományozó programjuk, megyénkben eddig Sándorfalva kapott ilyet. A települést céges javaslatra választják ki. A tervezést a kivitelezésen át a vízszámláig minden költséget az Alföldvíz áll.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ápolók vigyáznak a cukorbeteg gyerekekre a szegedi oviban

Ápolók vigyáznak a cukorbeteg gyerekekre a szegedi oviban
Húsz év alatt több mint duplájára nőtt hazánkban a cukorbeteg kisgyermekek száma. Az oktatási intézmények azonban nincsenek felkészülve erre. Tovább olvasom