Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Teammunka: a szülők festették ki a mórahalmi óvodát

Mórahalom - Augusztusban az önkormányzat segítségével napkollektort, napelemet és új nyílászárókat szereltek a mórahalmi óvodára. A festést a szülők és a dolgozók vállalták magukra.
– Az egész összefogás eredménye. Mindössze 3 hét alatt minden munkát elvégeztünk – mondta Kosztyu Gyuláné, a mórahalmi óvoda vezetője. Az épület kívülről-belülről megújult a nyár végére. Az augusztusi háromhetes szünet alatt napkollektorok és napelemek kerültek a tetőre.

A közös munka eredménye, 1. rész. Fotó: DM/DV
A közös munka eredménye, 1. rész. Fotó: DM/DV


Lájkverseny

Az óvoda részt vesz egy facebookos játékon – berendezési tárgyakat, bútorokat lehet nyerni. A lényeg, hogy minél többen „lájkolják", jelöljék ismerősnek az intézményt. Amelyik óvoda a legtöbb ilyen szavazatot kapja, az nyeri az értékes tárgyakat. A mórahalmi óvoda még két napig várja a lájkokat.

– A napelem az épület elektromos ellátásáért, a kollektor a meleg vízért felel. Ősszel tervezzük hőszigetelő burkolat felszerelését is – hallottuk Balog Lászlótól, a polgármesteri hivatal kabinetvezetőjétől. Az uniós pályázati forrásból megvalósuló beruházásból az összes nyílászárót is sikerült kicserélniük az óvodában.

A 250 óvodás és 50 bölcsődés befogadására alkalmas épület további belső munkálataihoz már önerő kellett. Az ott dolgozók és a szülők vették hozzá az anyagot, ők is végezték el a munkát. – Öröm volt látni, hogy ennyi ember összefog és együtt dolgozik. Még a gyerekek is segítettek – mesélte az óvoda vezetője. A szülők, dolgozók, ismerősök közösen festették ki a falakat, lambériáztak, javították az épület hibáit.

A közös munka eredménye, 2. rész. Fotó: DM/DV
A közös munka eredménye, 2. rész. Fotó: DM/DV

Olvasóink írták

  • 1. Alsóváros 2012. augusztus 30. 08:45
    „Kedves MUNKATÁRSUNKTÓL! A "csapatmunka", mint magyar szó ismeretlen?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ásotthalom új díszpolgára: Tóth Sándorné

25 év után szakmát váltott, és 20 éve zöldség- és gyümölcsfelvásárlást nyitott a férjével, azóta annak él Tóth Sándorné. Tovább olvasom