Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Télapó-invázió Újszentivánon

Újszentiván - Hat „önkormányzati Mikulás" és ugyanennyi krampusz járta tegnap délután az újszentiváni utcákat. Egy kisgyerek sem maradt ajándék nélkül.
Újszentiván utcáit vasárnap délután hat „önkormányzati Mikulás" és ugyanennyi krampusz „szállta meg" – ajándékot vittek a falu háromszáz 14 év alatti gyermekének. Volt zsákukban minden jó, csoki, játék, mogyoró – a csomag átvételekor – a rosszcsont lurkók szerencséjére – nem volt feltétel a feddhetetlen előélet, elvárás volt azonban egy-egy mikulásos ének vagy vers előadása. A Salha házaspár – az apuka arab származású – három csibész kisfia, a 13 éves Dominik, a 8 éves Nabil és a 6 éves Sajid annyira megörült a fehér szakállú Télapónak, hogy rímekkel és énekkel is megörvendeztette.

Putnik Lázár „polgármester Mikulás" kérdésünkre elmondta: helyi vállalkozók segítségével és felajánlásaiból fizette ki az ajándékokat készítő manókat. Mivel egyedül nem győzte volna a sok csomag kiosztását, hat képviselőtársát hívta segítségül, akik jótettükért fél kilogramm szaloncukrot kaptak.

A hat „önkormányzati Mikulás
A hat „önkormányzati Mikulás" az újszentiváni polgármesteri hivatalból rajzott ki tegnap délután.
Fotó: Karnok Csaba

Hogy biztosan mindenki otthon legyen a Mikulás érkezésekor, a gyerekek néhány nappal ezelőtt pecséttel ellátott levelet kaptak az Északi-sarkról. Aki mégsem tudta otthon várni a rőt szakállút, az megjelölhetett egy címet, és ott vehette át a csomagját.

Ajándékosztás és gyertyagyújtás Szatymazon

Lovas hintón érkezett krampuszaival vasárnap délután Szatymaz Mikulása a művelődési ház előtti térre, ahol minden gyereket ajándékcsomaggal lepett meg. A kultúrparki advent részeként egy kisebb műsor kíséretében meggyújtották a község adventi koszorújának második gyertyáját.

Olvasóink írták

 • 3. kötöszködő 2010. december 08. 09:35
  „2. így van
  A térnél meg érdekelne kért e engedélyt a műemlékvédelmi hivataltól mielőtt a randa fekete lámpákat meg szemeteseket meg baumax rácsot odarakatta. Az "EMBERKET" ahogy az újságba írta mikor kérdezte meg milyen legyen a főtér? A templom műemlék ami mellé nem lehet akármit odapiszkolni”
 • 2. masaka 2010. december 07. 20:21
  „Lassan azt is elintézhetné, hogy a szerb templomnál a kanyarban ne csak a karácsonyi fények feltekerve a fára mutassanak irányt, hanem a nem kevés pénzből felújított járdaszakasz 2 közvilágítási kandellábere is ontsa a fényt, mert így eléggé veszélyes arra közlekedni a sötétben be nem látható kanyarban, sokszor veszélyesen közel a helyi ittasellátó véletlenszerűen feltűnő törzsközönségéhez.
  Vagy a szökőkút fontosabb volt mint a világítás?
  Arra már nem jutott pénz?
  Meg ha már itt tartunk, amikor az a "nagyszerű" ötlet kipattant a fejéből, hogy a falu határát kitolta a szántóföld közepére, akkor az is eszébe juthatott volna, hogy ha már belterület, akkor illene oda közvilágítást is rakatni, meg rendes járdát készíttetni, hogy az embereknek a buszra ne a sáros útszélen, az autók között kelljen sötétben tapogatolózni.”
 • 1. ujszentivanilakos 2010. december 07. 08:44
  „Hálás köszönet a polgármester urnak a mikulas ajándékért! Ilyen polgármester kell a faluba!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Természetfotókból nyílik kiállítás

Szeged - Pölös Zoltán természetfotóiból nyílik kiállítás holnap 13 órakor az SZTE Juhász Gyula… Tovább olvasom