Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Telefonjukhoz okosodtak

Telefonjukhoz okosodtak
Szeged- Akinek nincs még okostelefonja, az azért jött el tegnap a Somogyi-könyvtár nyugdíjasoknak szóló internetfiesztájára, akinek meg van, az pedig éppen azért.
– Telefonálni és SMS-t írni tudok a mostani telefonommal is, érdekel, milyen lenne, ha okostelefonra váltanék – mesélte Kis Istvánné Margó.

_%
Galambos Lászlóné Márta%_ egész kérdéssorral készült. Tudni szerette volna, ha fényképez és videóz, hogyan tudja letölteni a készülékéről a képeket. Szívesen egy csokorba gyűjtené és a telefonja képernyőjén tartaná a legfontosabb két mobilszámot, és utazáshoz letöltene pihentető hangoskönyveket és zenéket. Az is érdekelte, hogyan használhat messengert, wifit.
_%
Piri Ildikó%_, a könyvtár munkatársa is kérdésekkel kezdte. Például, tudja-e a hallgatóság, miért okos a telefon. Hát azért, mert számítógépszerűen működik, vagyis e-mailt, internetet lehet vele használni – volt a válasz. És ezeken keresztül még telefonálni is lehet, és mindezt ingyen, ha wifihálózatot találunk a városban vagy kávézók, intézmények közelében, és azt jelszó nélkül használhatjuk.

A könyvtáros arról is kifaggatta a többségében szépkorú diákjait, tudják-e, milyen operációs rendszerrel látták el a telefonjukat. Hallgatósága frappánsan válaszolt, majd nekivágtak a különféle alkalmazások rejtelmeinek, letöltésének és törlésének. Az mindjárt az elején látszott, hogy az öt turnusnak második órához is van kedve, és ezt a városi könyvtár hamarosan meg is szervezi.

Borítókép: Nem csak a húszéveseké az okostelefonok világa. Fotó: Frank Yvette

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kéményseprőket toboroznak a katasztrófavédők

Kéményseprőket toboroznak a katasztrófavédők
- Tizenöt megyében, köztük Csongrádban is keres táblagéphez is értő kéményseprőket a katasztrófavédelem - közmunkások még nem kerültek szóba. Tovább olvasom