Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Telefont is hajigáltak Kisteleken

Kistelek - Szabadtéri kenyérszentelés, telefonhajítás és Radics Gigi – mindez jól megfért egymás mellett kedden Kisteleken, az augusztus 20-i ünnepi programsorozaton. Néhány óra alatt megtudtuk: a Samsung repül a legjobban, a szép traktor pedig nem biztos, hogy ügyes is.
– Tizenöt éve tartunk búcsút és aratóünnepet Kisteleken, de még soha nem fordult elő, hogy a Csongrád megyei rendőrkapitány vagy a püspök jelen legyen. Idén mindketten eljöttek – emelte ki a város tegnapi ünnepségének jelentőségét Nagy Sándor polgármester. Régi hagyományt elevenítettek fel, amikor Kiss-Rigó László megyés püspök szabadtéri oltárnál, az emberek között szentelte meg a friss lisztből sütött új kenyeret, amelyet aztán szét is osztottak.

A délután már az önfeledt szórakozásé volt – jó néhány nem éppen hagyományos ünnepi programmal. Ötödik alkalommal rendezték meg például a mobiltelefon-hajító versenyt, amelyet kifejezetten augusztus 20-ára szerveznek minden évben. – Ez a legnagyobb tömeget megmozgató rendezvényünk – magyarázta Dancsok Csaba szervező. – Súly és vékonyság alapján kell készüléket választani. Ezeken múlik, hogyan repül – magyarázta a technikát Piri Róbert, miközben a leselejtezett készülékek közül válogatott. Egy Samsung és egy Nokia szállt el a kezéből – mindkettő ripityára tört a füves pályán. De nem a szétszóródó darabok számítottak: a becsapódás helyét mérték digitális berendezéssel, milliméteres pontossággal. Később megállapítottuk, lehet, a márka is számít, a Samsung tűnt ugyanis a leginkább repképesnek.

Telefont is hajigáltak Kisteleken. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A vásártér másik felén is verseny zajlott, csak kicsit nagyobb tárgyakkal. Traktorok küzdöttek egymás ellen – ügyességben és gyorsaságban. A legnépszerűbb Szabó Tamás 300 lóerős John Deere-je volt. – Sokan megnézik. Nagy és szép zöld – mosolygott. Hozzátette, manőverezni nem olyan jó egy ilyen nagy géppel, vagyis a tekintélyes külső kifejezett hátrány a versenyben.

A kisteleki ünnepség fénypontjaként Radics Gigi lépett színpadra, és nem maradhatott el a tűzijáték sem.

Olvasóink írták

 • 3. Alexus 2013. augusztus 21. 20:46
  „1. Vazeratti 2013.08.21. 11:13

  Természetesen. Kistelek a messze földön hires a törvénytisztelő emberekről !”
 • 2. kumisz 2013. augusztus 21. 15:11
  „Radics Gigi a fénypont.?”
 • 1. Vazeratti 2013. augusztus 21. 11:13
  „Ugye után össze is szedték a darabokat és elvitték a legközelebbi veszélyes hulladék megsemmisítőbe?
  Injekciós tű-dart verseny mikor lesz? Az is legalább ilyen önfeledt szórakozást nyújt?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évi 150 ezer forintos számla - fűtés nélküli lakásra

Egy év alatt 150 ezer forintot számlázott ki a Szegedi Hőszolgáltató egy lakásra, amelyben több mint két éve nincs sem fűtés, sem meleg víz. Tovább olvasom