Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Telekfüggők a szegedi lakásárak

Szeged - Három dolog határozza meg egy telek értékét: a hely, a hely és harmadszor is a hely. Ezen alapigazság miatt Újszeged és a szegedi belváros telkei a legdrágábbak. A legolcsóbb négyzetméterek 6-8, a legborsosabbak 25 ezer forintba kerülnek most.
Aki rossz fekvésű területen építkezik, annak a háza már a beköltözés pillanatában a felét éri. Ezért mondják azt az ingatlanszakértők, hogy a telekáron nem szabad spórolni.

Szegeden a legolcsóbb üres, ám természetesen közművesített négyzetméterek 6-8 ezer forintba, a legdrágábbak 20-25 ezer forintba kerülnek. A tanácsadók javasolják, hogy 15 és 20 ezer forint közötti négyzetméteráron keresgéljenek azok, akik nem szeretnék a pénzüket kiszórni az ablakon.

Szegeden jelenleg óriási a kínálat. Még Holt-Marosra néző üres portákból is van eladó. Információink szerint az a tehetős polgár, akinek tele a pénztárcája, és igényes helyen szeretne lakni, az Újszeged ezen területén keresgél. Itt ugyanis azt kapja meg, amit sehol másutt: a panorámát.
Nem nehéz manapság feltérképezni a kínálatot, az interneten fényképes hirdetések, az ügynökségeken lelkes közvetítők adják meg a felvilágosítást. Magunk is érdeklődtünk: Újszegeden, a Túzok utcában csaknem 1000 négyzetméteres telket egy bontásra érett házzal kínálnak eladásra. A kikiáltási ár 24 millió forint, vagyis egy négyzetméterért 24 ezret kérnek. A közvetítő arra biztatott: tessék alkudni! „Mondjon egy összeget, és a tulajdonos is mond majd valamit" – közölte.

Bőséges a kínálat Szegeden az épülő, eladó új lakásokból. Fotó: Karnok Csaba
Bőséges a kínálat Szegeden az épülő, eladó új lakásokból.
Fotó: Karnok Csaba

Újszegeden jó helynek számít a Túzok utca is, de nem veri a Holt-Maros környékét. Keresett még Marostő és a Kállai liget is. A város Rózsadombjának nevezett területen a „legolcsóbbak" az úgynevezett Traktor utcai kiskertek: itt a telek négyzetmétere csak 10-12 ezer forintba kerül.

Más mércével mérik a belvárosi, társasház építésére alkalmas területeket. Az eladók a legjobb árakat a saroktelkeknél érhetik el, akár 40-50 ezret is kérhetnek egy négyzetméterért. Szegedi rekordot képvisel egy Szent Miklós utcai telek, amelyet 50 millióért, 80 ezer forint per négyzetméterárért kínálnak. Igaz, 12 lakásos társasház építési engedélyével együtt.

Körkép, városrészenként

Az újszegedi, 20-25 ezer forintos négyzetméterárakhoz képest kifejezetten olcsónak számít Szőreg és Tápé az átlagosan 10 ezer forintos, Gyála és Dorozsma a 6-8 ezer forintos telekáraival. Középáron adnának el összközműves telkeket az új Öthalom lakóparkban, Béketelep határában. Az első 70 darabot a válságra való tekintettel reklámáron, négyzetméterenként 9 ezer forintért értékesítenék.

Olvasóink írták

 • 10. 620829 2009. április 19. 15:14
  „HA IGAZI PANORÁMA KELL, AKKOR IRÁNY ZALAKAROS-GYÖNYÖRŰ HELY---LAKNI IS ÉS ÜDÜLNI IS KIVÁLÓ!.....KÖZBIZTONSÁG IS ELSŐOSZTÁLYÚ-NINCS AZ A RÉTEG...AKI MINDEZT ELKÖVETI.
  ÉN EBBŐL A MEGFONTOLÁSBÓL ÁRULOM A HÁZAM , DE SZEGEDEN MÁS TELEPRÉSZRE-TALÁN TÁPÉ- EGYEDÜL ---NEM NAGYON KÖLTÖZNÉK!”
 • 9. csanyiv 2009. április 18. 01:13
  „Mondjuk a jó környezet az nem csak a jó levegőt jelenti nekem. A paksi atomerőmű se büdös, mégse szeretném a hűtőtornyok panorámáját látni reggelente. Ez a helyzet a távvezetékekkel, a hatalmas leaszfaltozott parkolókkal, a trapézlemez-burkolatú multikkal és még sok mindennel. Mindezt persze nem (csak) Béketelepre értve, of course.”
 • 8. IVY 2009. április 17. 12:28
  „7. Szia!
  Én Tápén leledzem.:)
  Az sem rossz hely, -főleg így, hogy itt a jó idő!”
 • 7. 620829 2009. április 17. 10:02
  „Az itt alatt Béketelepet értettem.
  DE: ez csak az én véleményem-ha valaki nem szereti az sem gond.
  A fűvesített kert rész, ahol lehet játszani majd 1000m2....szóval a gyerekek sem érzik rosszul magukat.
  Ma voltam reggel fél 9-kor a belvárosban és Újszegeden a Sport szálló környékén, be kellett kapcsolnom a belsőkeringetőt a bűz és a kipufogógáz miatt...amint átértem a töltésen jöhetett a friss levegő be a kocsiba , pedig a Medikémia mellett mentem el.
  A két srácom belvárosba jár iskolába és oda járunk sportolni is, de már ők mondják, hogy légy szíve s a belsőkeringetőt bekapcsolni a nagy bűz miatt.
  NO_nem akarok én apostol lenni a környék védelmében de a 10év azért ezt bizonyította számomra.”
 • 6. Zs 2009. április 16. 15:42
  „Szerintem hívd fel a nicknevet! :)

  62/ 620-829”
 • 5. IVY 2009. április 16. 13:41
  „4.
  Bővebben?
  Hol van az az "itt"?
  Utca, házszám nem érdekel. :)”
 • 4. 620829 2009. április 16. 13:02
  „ÉN AZÉRT NEM CSERÉLNÉK MADÁRTELEPI SORHÁZNAK MONDOTT VALAMIVEL........A MI PORTÁNK NAGYOBB,MINT 4 EGYMÁSBA ÉPÍTETT SORLAKÁS ÖSSZES TELEKMÉRETE EGYÜTT.
  a LEVEGŐVEL NINCS GOND. A MEDIKÉMIÁVAL A 10 ÉV ALATT, HOGY ITT ÉLEK NEM VOLT GOND.
  a CSOKIGYÁR ÉS A PRIMAVILL SEM ZAVAR....A SZÉP KOCSIK MEGNÉZÉLSE MEG AKAÁR JÓ NAPI PROGRAM IS LEHET....SŐT HA GOND LENNE A TÜZOLTÓSÁG MÁSODPERCEK ALATT KIÉRNE....SZÓVAL JÓ HELY EZ ITT.
  -----SZERINTEM!”
 • 3. Madzsar 2009. április 16. 10:54
  „620829 : "Béketelep körül 1 km-en belül az öszes nagy multi elérhető....az M5-s lehajtó 5 km , jó a levegő és előbb beérek a város központjába,mint a két trafipaxozott híd bármelyikén."

  A jóalevegős résznél már úgy röhögtem, hogy leestem a székről. :-)))

  Aki egy ipari övezet határában akar házat építeni, az meg is érdemli!

  DM: "Középáron adnának el összközműves telkeket az új Öthalom lakóparkban, Béketelep határában. Az első 70 darabot a válságra való tekintettel reklámáron, négyzetméterenként 9 ezer forintért értékesítenék."

  Hamarosan lesz az még olcsóbb is...”
 • 2. kakoszeged 2009. április 16. 08:33
  „620829!
  tök igazad van, én szívesen laknék Béke telepen, de hogy a panelom ára még csak a telek árát se futja ki...”
 • 1. 620829 2009. április 16. 08:22
  „a CIKK NEM TELJESEN HELYES-MERT 9000FT NÉGYZETMÉTERENKÉNT PLUSZáfa....azaz 11000ft......lásd hírdetőújságok.
  DE:én Béketelepen élek és ez a terület sokkal előnyösebb , mint az "újgazdagok".....egyik ismerősöm szerint sznobok lakta Újszeged.mi is van ott????????...egyedül a ligeti játszóterek, amelyek tetszenek.
  Béketelep körül 1 km-en belül az öszes nagy multi elérhető....az M5-s lehajtó 5 km , jó a levegő és előbb beérek a város központjába,mint a két trafipaxozott híd bármelyikén.
  Senkit nem zavar, ha nem egy országúti cirkálóval megyek dolgozni-mert ugye a szomszédnak is az van a madártelepen lakva--------------hanem csak egy kis suzuki árválkodik a bejáratom előtt.
  Újszeged lassan összeér Deszkkel..............szép távolság és persze a közlekedés sem kutya....főleg a 43-ason.
  Szét kell nézni a Napos út folytatásában lévő utcán,milyen házikók emelkednek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra kétórás várakozás Röszkén

Röszke - Ismét kétórás várakozásra kell számítani a röszkei határátkelőhelyen, a belépő oldalon. A… Tovább olvasom