Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Települések kluboldalai: csináljuk együtt!

Szeged - Alig néhány hónap alatt több ezren regisztrálták magukat a delmagyar.hu települési kluboldalain. A falvakban és a városokban egyre népszerűbb közösségi klubok vezetői egybehangzóan állítják: egyre többen csatlakoznak, és tájékozódnak az oldalakon.
A delmagyar.hu települési kluboldalain a fontos alap információkon (a polgármesteri hivatal elérhetősége, a település lélekszáma, a háziorvos vagy a könyvtár telefonszáma) kívül fotókat és videókat is találhatunk a települések életéről, sőt klubtagként akár magunk is feltölthetünk tartalmat az oldalra. Így egy iskolai rendezvény, egy jeles családi ünnep vagy akár egy disznóvágás legemlékezetesebb pillanatait is megoszthatjuk másokkal.

A Csongrád megyei települési klubok közül Pitvaros kereken száz regisztrált taggal büszkélkedhet. Az 1500 lelket számláló kistelepülés az egyik legaktívabb klubot tudhatja a magáénak a megyében.

Egyre többen csatlakoznak a települések kluboldalaihoz
Egyre többen csatlakoznak a települések kluboldalaihoz

- Pitvaroson korábban meglehetősen gyér érdeklődés mutatkozott a közösségi dolgok iránt, ám a network rendszere sokak tetszését elnyerte. A kluboldalunkat az egyszerű kezelhetőség jellemzi, ahol az információs jelleg dominál. Egyfajta közösségi kibeszélő fórumként funkcionál az oldal, ahol bárki elmondhatja a vélményét a település ügyes-bajos dolgaival kapcsolatosan - foglalta össze a rendszer előnyeit Radó Tibor, aki helyi Teleház munkatársaként felügyeli a település kluboldalát.

A delmagyar.hu és a network.hu rendszerének az alapja, hogy aki tag kíván lenni, az regisztrál, aztán bejelöli az ismerősét vagy őt jelölik ismerősként. A rendszer persze ennél többet is tud: klubokat hozhatunk létre, amelyek könnyen kezelhetők, bővíthetők, testre szabhatók. Klubtagként fórumozhatunk, képeket tölthetünk fel: azaz magunk is szerkesztővé válhatunk.

- Kiváló lehetőség, hogy megosszuk a településen élőkkel az önkormányzati híreket vagy az aktuális rendezvények időpontjait – sorolta a delmagyar.hu által kezdeményezett kluboldalak előnyeit Erdélyi Tünde, a maroslelei közösségi portál klubvezetője. - Több mint félszázan csatlakoztak már a klubhoz, a bejelentkezők köre folyamatosan bővül. A község honlapja jelenleg fejlesztés alatt áll, így Maroslelén kapóra jött a kluboldalak beindítása - folytatta a település kisebbségi referense.

A klubvezető hangsúlyozta: nagy előnye a rendszernek, hogy könnyen kezelhető. A fotók, videók feltöltése a kevésbé jártas felhasználónak sem okoz gondot. Nem véletlen, hogy az OldRepo néven regisztrált felhasználó csak annyit jegyzett meg a klub chat felületén: jó ötlet ez a klub, gratula!

Hogyan érhetők el a klubok, hogyan lehetek tag?

A delmagyar.hu valamennyi megyei település klubját elkészítette. A klubok a településnév.delmagyar.hu oldalról (pl. morahalom.delmagyar.hu, zsombo.delmagyar.hu stb.) érhetők el. Taggá válni egyszerű regisztrációt követően lehet, ezután bárki tölthet fel képeket, videókat a kluboldalra, írhat az üzenőfalra, a klubblogba, használhatja a közösségi oldal szolgáltatásait.

Olvasóink írták

  • 3. hlevente 2008. szeptember 07. 15:51
    „Szeged, Hódmezővásárhely, Makó, Szentes és Csongrád esetében a szegedklub.delmagyar.hu formula működik, ugyanis ezek a rovatoldalak már foglaltak voltak a delmagyar.hu webfelületén. A szerk.”
  • 2. ????????????????????? 2008. szeptember 07. 15:38
    „nekem is az jön be, azaz Szegeden nincs klub?????????????”
  • 1. és ha 2008. szeptember 07. 12:28
    „és ha beirod hogy szeged.delmagyar.hu bejönnek a szegedi hirek :P”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos melegrekord dőlt meg Szegeden

Szeged - Két napi országos hőmérsékleti rekord is megdőlt szombaton. A legmagasabb minimum és a… Tovább olvasom