Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Téli tavaszi zsongás

Tavasz lett. Tavasz lett? Honnan tudja ezt például kollégánk, Szív Ernő? Csak a hőmérsékletből, az ég színéből, a felhők lágyabb vonulásából, vagy abból, hogy a nők viselkedése megváltozik, sérülékenyebbek, komolyabbak lesznek, miközben, milyen furcsa, többet is nevetnek? Ő feleli: minden sietni kezd velünk.
Siet a fogmosás, a szerelmeskedés, és sajnos siet a tavasz is. Vagy ahogy másik férfikollégánk fogalmazta a sugárúti miniszoknyák és lenge fölsők láttán: a kabát alól hirtelen kinő a lányok lába?

Biztos jel a Tisza-parton, hogy csukafogási tilalom van. Vagy hogy az újszegedi ligetben metszenek és szemetet szüretelnek a kertészek. A korai tavaszban százan fésülik össze az őszi avart a másfél száz kilométernyi útról és a kétszázhetven hektárnyi zöld Szegedről.

Napfürdőzés a szegedi belvárosban Fotó: Karnok Csaba

Biztosra mentünk, amikor megtippeltük: fagyiznak a csivitelő lányhadak a Kárász utcán. Közéjük elegyedtünk. A délutáni korzózás közben azon nevetgéltek a barátnők az egyik kirakat előtt, hogy ilyenkor Görögországban már lesétálnának a tengerpartra sütkérezni. Napfürdőzni pedig lehetett a sétálóutca padjain és a lépcsőkön is. Megtöltenék akár a teraszokat is!

A lágy tavaszi napsütés időzik még nálunk, az előrejelzések szerint keddíg biztosan körülöttünk zsong.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még nem jöhetnek haza az Ausztriában megsérült gyerekek

Továbbra sem lehet tudni, hogy meddig marad a klagenfurti kórházban az a két kisdiák, akik még… Tovább olvasom