Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Telt házas estek a Muzsikáló Udvaron

A szegedi városháza Muzsikáló Udvara ezen a nyáron négy koncertre várta a közönséget – mindegyik telt házas volt.
A legendás karmester és színigazgató, Vaszy Viktor kezdeményezésére még 1972-ben indult a Muzsikáló Udvar rendezvénysorozata, amely ezen a nyáron is sikert aratott: mind a négy est telt házat vonzott. Míg korábban, amikor még 5–6 millió forintból gazdálkodhattak, nyaranta 6–8 koncertet is tudtak tartani, az idei programot a felére csökkent költségvetés miatt sokkal takarékosabbra kellett hangolni.

– Az idei sorozat is azt bizonyította: népszerű a Muzsikáló Udvar, szükség van rá, színesíti a város kulturális kínálatát. Sokan nem tudják a szabadtéri jegyárait megfizetni, de a mi 1990 forintért kínált belépőink még beleférnek a családi költségvetésbe. Aggódtunk egy kicsit, mert idén nagyon lassan indult a jegyvásárlás, végül azonban mind a négy koncertünk telt házas lett, többen nem tudtak bejutni a Fool Moon Vokálegyüttes estjére, Palya Bea szefárd koncertjére, Szirtes Edina Mókus és Zséda közös estjére – mondja a városházi minifesztivál szervezője és szerkesztője, Száz Krisztina.

A múlt heti operagála pezsgős fináléja – erre a koncerttípusra mindig van közönség. Fotó: Roboz István
A múlt heti operagála pezsgős fináléja – erre a koncerttípusra mindig van közönség.
Fotó: Roboz István

Az önkormányzat zenei referense szerint Szeged nyári kínálatából nem hiányozhat az esténként háromszáz nézőt befogadó Muzsikáló Udvar; így várhatóan jövőre is folytatódhat a sorozat. Bár a szűkös költségvetésből már nem tudnak nagy sztárokat meghívni – és Gregor József sem tud már segíteni, aki hosszú éveken át Szegedre csábította legkiválóbb művészbarátait –, az idei operagála is sikert aratott. A fogadtatás jelezte: hiányzik ez a koncerttípus a szegedi kínálatból.

– Több változás volt a szereplőkben, szerencsére a közönségünk megértő volt. Sikernek értékelem az idei programot, örülök, hogy a kevés pénzből végül 4 koncertet is sikerült kihoznunk – fogalmaz Száz Krisztina, aki 1994 óta lelkes gazdája a rendezvénysorozatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már a múlté a 99 forintos dinnye

A Tescóban és a legtöbb CBA-ban is 99 forint alatt találtuk a dinnye árát. Az útszéli árusoknál már 59 forinttól is árulják a gyümölcs kilóját. Tovább olvasom