Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Temesi Mária jubileumi koncertje

Szülővárosának adott ingyenes koncerttel ünnepli énekművészi pályájának 25 éves jubileumát hétfőn 18 órakor az SZTE Zeneművészeti Kar Fricsay hangversenytermében Temesi Mária Liszt-díjas operaénekes, a kar tanszékvezető egyetemi tanára, a Magyar Állami Operaház tagja.
A Szegedi Operabarátok Egyesülete és a zeneművészeti kar szervezi Temesi Mária jubileumi koncertjét, amelyen Kerek Ferenc dékán és Gyémánt Csilla, az egyesület elnöke mond köszöntőt, majd Bach, Händel, Gounod, Liszt és Wagner művei csendülnek fel Lugosi Anna zongorakíséretével.

Temesi Mária méltó folytatója a Berdál Valéria és Sinkó György által megteremtett szegedi énekiskolának, amelynek egykor maga is növendéke volt, majd a Zeneakadémia opera tanszakán tanult. Pályája kezdetén megnyerte a Rio de Janeiró-i, valamint a Philadelphiában megrendezett Luciano Pavarotti-énekversenyt. 1982-ben a Lohengrin Elzájaként debütált az Operaházban, amelynek ma vezető Wagner-szopránja. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy több Verdi- és Puccini-főszerepben is sikert aratott. A Hamburgi és a Berlini Staatsopertől Prága, Pozsony, Drezda, Zürich, Köln, Milánó, Nizza, Toulouse, Strasbourg, London, Isztambul, Ankara, Kairó, Lisszabon, Madrid és Montevideo operaházain át az athéni Herodes Atticus Amfiteátrumig hosszan lehet sorolni azokat a színházakat, ahol fellépett. Oratórium- és dalénekesként is elismerést szerzett. Wagner-heroinák című CD-albuma Jurij Szimonov dirigálásával jelent meg. Hamari Júliától Marton Éván át Sass Sylviáig a legnagyobbak tartottak már mesterkurzusokat meghívására Szegeden.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rossz szokás a sorbaállás Szegeden

Bővítette telefonos ügyfélszolgálatát az Égáz-Dégáz. Tegnap ki is próbáltuk. Miért tolong mégis a… Tovább olvasom