Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Tényleges életfogytiglanra ítélték a Baunok-házaspár gyilkosait

Szeged - A két testvér mellett bűnsegédként közreműködő társuk szintén életfogytig tartó büntetést kapott, ő legkorábban 25 év letöltése után szabadulhat.
Jogerősen tényleges életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtotta szerdán a Szegedi Ítélőtábla azt a két testvért, aki 2011-ben meggyilkolta Baunok István szolnoki vállalkozót és feleségét.

Az ítélőtábla társtettesként, különös kegyetlenséggel, aljas indokból, több ember és védekezésre képtelen személyek sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, valamint más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a 39 és 40 éves férfit, és - az elsőfokú ítéletet súlyosítva - döntött arról, hogy egyikük sem bocsátható feltételesen szabadon.

Az emberölésben bűnsegédként közreműködő társuk szintén életfogytig tartó büntetést kapott, ő legkorábban 25 év letöltése után szabadulhat.
Az elkövetők bujkálását segítő, valamint az áldozatoktól megszerzett egyik gépkocsit orgazdaként megvásárló vádlottakat felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbüntetésre ítélték.

Az elkövetők bujkálását segítő, valamint az áldozatoktól megszerzett egyik gépkocsit orgazdaként megvásárló vádlottakat felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbüntetésre ítélték.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyében élő testvérpár és egykori focista barátjuk 2011-ben anyagi gondokkal küzdött, ezért elhatározták, hogy az általuk vagyonosnak gondolt Baunok Istvántól szereznek pénzt. Figyelni kezdték a vállalkozót, feltérképezték napi szokásait, mozgását, életvitelét. A testvérpár egyik tagja vásárolt egy gázpisztolyt, és volt egy másik hasonló fegyverük meg elektromos sokkolójuk is. November 17-én reggel a vállalkozó házához hajtottak, és megtámadták az épületből kijövő hatvanéves férfit. Ütlegelték, ellenállását az elektromos sokkolóval megtörték, majd bevitték a házba, ahol a feleségét is elfogták.

A vádlottak 60 millió forintot követeltek, a sértettnek azonban nem volt otthon készpénze, ezért aláírattak vele egy kölcsönszerződést. Ezután egyikük feleségének a számlájára próbálták meg interneten átutaltatni a pénzt, de a tranzakció nem sikerült. Ekkor a férfit és a feleségét Újszász külterületére vitték, ahol újra megkísérelte a pénzszerzést, de a bankjához telefonáló vállalkozó nem tudta megadni a jelszavát.

A támadók ekkor eldöntötték, hogy értékesítik a házaspár két autóját. A testvérek elhatározták, hogy megölik a házaspárt, és ezzel Herczku Szabolcs is tisztában volt. Mészáros Béla és Mészáros Tibor előbb az asszonnyal végzett, majd a holttestét a férjéhez kötözték. A férfi lábához nagy követ is erősítettek, majd az áldozatokat egy tíz méter mély kútba dobták, ahol Baunok István vízbe fulladt. Az áldozatok holttestét december 6-án találták meg.

Gyurisné Komlóssy Éva tanácsvezető bíró az ítélet indoklásában kifejtette: a testvérpár az áldozatokat rendkívüli brutalitással gyilkolta meg, és a megbánás szikráját sem mutatták, a táblabíróság ezért a társadalomtól való végleges elszigetelésüket látta szükségesnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Embertelen módon szállították a határsértőket

A kocsikba zsúfolódott migránsoknál 30 perc után oxigénhiányos állapot tünetei jelentkeztek. Tovább olvasom