Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Termékében él a vidék

Csongrád megye - A Csongrád Megyei Agrár Kft. Termékében él a vidék elnevezésű projektjével a helyi élelmiszerekkel és mezőgazdasági hagyományokkal ismertette meg a dél-alföldi régió általános iskolásait.
Szabó Zoltán, a kft. ügyvezetője elmondta: az élelmiszer-gazdaságot és a kereskedelmet a világ minden részén a koncentráció és a multinacionális vállalatok térhódítása jellemzi. Ezért határozták el, hogy a helyben megtermelt és értékesített élelmiszerre hívják fel a figyelmet 7 település – Hódmezővásárhely, Kecel, Maroslele, Sándorfalva, Soltvadkert, Székkutas és Tótkomlós – kilenc általános iskolájában. A felső tagozatos diákok számára vetélkedősorozatot szerveztek az interneten.

A vetélkedőre 5 fős csapatok nevezhettek, a 9 iskolából 108 csapat csatlakozott a programhoz. A gyerekek öt fordulóban mérhették össze felkészültségüket úgy, hogy a www.helyielelmiszer.hu honlapon megtalálható ismeretterjesztő anyagokból felkészültek és azok alapján kitöltötték az online kérdőíveket. Az első 3 legjobban teljesítő csapatot – köztük a 3. helyezett vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola diákjait – nemrégiben 3 napos kirándulásra vitték el a galgahévízi Galgafarmra. A farmon megismerhettek egy sajátos kezdeményezést: olyan fenntartató település kialakítását, amely kizárólag saját erőforrásai ésszerű felhasználásából tartja fenn magát.

Olvasóink írták

  • 1. jozko 2010. november 13. 08:23
    „élt...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vállalkozói konferencia Szegeden

Szeged - A Raiffeisen Üzlettárs Klub rendezvénysorozatán az ország 19 városában több ezer vállalkozó… Tovább olvasom