Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Termelni sem, leállni sem éri meg

Az állattartóknak nem lett jobb attól, hogy a sertéshús az 5 százalékos áfával olcsóbb lett a boltokban. Továbbra sincs haszon a disznón. 2014-hez képest 30 százalékkal fizetnek kevesebbet a felvásárlók, az árzuhanás 410 forintról indult. A termelő állatonként 5 ezer forintot bukhat.
– A sertéstenyésztőket pillanatnyilag a támogatások tartják életben – mondta Sári György egyéni vállalkozó, akivel modern szatymazi telepén találkoztunk. – Az e heti bázisár, amit a félegyházi Hungary Meat Kft.-től kapok, 328 forint. Az összeg 10 forinttal több, mint egy héttel ezelőtt. De a 328 forint csak a támogatásokkal együtt fedezi a költségeket, haszon nincs rajta. Megállni pedig nem lehet, mert innen az utolsó sertést is legfeljebb egy év múlva tudom kiadni. Ha pedig úgy változnának a körülmények, hogy újra megérje gazdálkodni, akkor két év kell az újrainduláshoz. Ráadásul egy kiürített telep önmagában értéktelen.

Keresse írásunkat a pénteki Délmagyarországban!

  Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!
Fekete Klára

Segítse kollégánk munkáját: írja meg hasonló tapasztalatait!

Önnel is megtörtént? Hasonlót tapasztalt? Esetleg kiegészítése, kommentárja lenne a cikkhez? Írja meg!

Üzenet a szerzőnek

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes látogatás a dómban

Annak ellenére, hogy egy hónapja megtartották a dóm altemplomában a felújítás utáni átadóünnepséget, az előlépcső alatt épült látogatóközpont, a tornyok és a kiállítások azóta sem nyitottak ki. Tovább olvasom