Délmagyar logó

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 27°C Még több cikk.

Természettudományból a Makkos négyes a legjobb -Első helyen a Bonifert Domonkos Általános Iskola!

Első helyen végeztek szombaton a Bolyai Természettudományi Csapatverseny Országos Döntőjében a szegedi Bonifert Domonkos Általános iskola 7. osztályos tanulói.
A Makkos négyes nevet viselő csapat négy hetedikes tanulóból áll: Gonda Boglárka, Kocsis Nándor, Sojka Marcell és Szamkó Szabolcs. A döntő helyszíne a budapesti Arany János Általános Iskola és Gimnázium volt, ahol a döntőbe jutott tizenegy csapat írásbeli versenyen vett részt. Az innen továbbjutó hat legjobb csapat mérkőzhetett meg a szóbeli versenyen. Az írásbeli és a szóbeli forduló együttes pontszáma adta a végső eredményt, amely a szegedi csapatnál volt a legmagasabb, így ők az első helyen végeztek.
- Ezek a tanulók már a 5. és 6. osztályosként is versenyeztek, akkor még természetismeret tárgyból. Tanáruk Szatmáriné Maróti Edit felismerte a gyerekek tudását és lelkesedését, és felkészítette őket a tavalyi és a tavalyelőtti versenyre is - mesélte Szalainé Szunyi Klára, a Makkor négyes matematika szakos felkészítő tanára. - Az 5. évfolyamon a regionálison első, az országoson hetedik helyezést értek el diákjaink. Tavaly regionálison és országos szinten is a legjobbak voltak. A természettudományi verseny a matematika, fizika, kémia, biológia és földrajz tantárgy köré csoportosult. A feladatok olyan területeket is érintettek, amelyek később kerülnek sorra a tananyagban, ezért előre kellett tanulniuk a diákoknak.

A négyesnek a szülők mellett felkészítő tanáraik, Szatmáriné Maróti Edit, Szalainé Szunyi Klára, Monoriné Karsai Adrienn segítettek szakkörrel, különórával és pluszfeladatokkal. A győztes csapat tagjai igazgatói dicséretben és az érintett tárgyakból jeles osztályzatban részesülnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikájának igazgatója is kapott idén Jedlik Ányos-díjat

Juhász Márton fejlesztő, feltaláló, Kemény Lajos egyetemi tanár, a Szegedi Tudományegyetem… Tovább olvasom