Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Terülj asztal, otthon

Külföldön megszokott, hogy szentestén étteremben eszik az egész család – a háziasszonyok válláról jelentős terhet véve le ezzel. Szegeden ezzel szemben nem találtunk olyan vendéglőt, ami ilyenkor nyitva tartana. A szakember ezt az anyagi helyzetünkkel magyarázza.
Külföldön bevett szokás: a háziasszonyok nem töltenek napokat a konyhában, hogy szentestére roskadozó asztal várja a családot, inkább ellátogatnak egy jó étterembe.

Utánajártunk, kapunk-e karácsonykor mosogatás nélküli kiszolgálást a különféle vendéglátóhelyeken.

A Botond étterem például ma csak délig van nyitva, estére csak az ott megvásárolt, becsomagolt ételt vihetjük haza. Karácsony első és második napján azonban éjfélig nyitva vannak, amikoris leginkább halászlevet és egyéb halételeket rendelnek már évek óta a vendégek. A forgalom kiszámíthatatlan ilyenkor, nem árt, ha asztalt foglaltatunk.

Tánc az ünnepen

A szegedi klubok és zenés-táncos szórakozóhelyek fele is zárva van az ünnepek alatt. A Sing Sing és a Club 911 25-én karácsonyi partit tart, így akinek kedve támad az ünnepek alatt is közösségben mulatozni, letáncolni a felszedett kilókat, ott megtehet  
A Kék Csillagban csak holnap taratanak nyitva, és akkor is csupán svédasztallal várják a vendégeket. Halászléből azonban szinte nem tudnak annyit főzni, ami ne fogyna el ilyenkor.

Az Algyői úti Fa-villa étterem hagyományosan zárva tart – egészen január elejéig, ugyanis ilyenkor végzik az éves felújítási munkálatokat. A felszolgálók és szakácsok is ilyenkor veszik ki jól megérdemelt szabadságukat.

A Gőry Pince és Terasz étterem is csak 26-án nyit ki újra – akkorra viszont szinte már nem is lehet asztalt foglalni. – Több mint húsz évig dolgoztam külföldön, és ott teljesen megszokott, hogy szentestén étteremben eszik az egész család, ennek az elterjedésére itt még biztosan kell néhány évet várni – mondta Ábel Antal. Az üzletvezető szerint előbb-utóbb talán fölismerik a vendéglők kényelmét a háziasszonyok is, manapság azonban az anyagiak inkább meghatározzák az étteremek forgalmát ilyenkor, mint a kényelmi szempontok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bolt, jégpálya, vásár és könyvtár

Szegeden az üzletek többsége december 24-én délután 2 óráig tart nyitva. Vasárnap és hétfőn zárva… Tovább olvasom