Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Testépítés vagy könnyed nyáresti lélekápolás? Mi legyen az újszegedi ligetből?

Testépítés vagy könnyed nyáresti lélekápolás? Mi legyen az újszegedi ligetből?Vélemények már vannak, döntés még nincs az újszegedi szabadtériről. Fotó: Frank YvetteA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
Szeged- Még nincs döntés arról, hogy az újszegedi liget felújításakor maradjon a szabadtéri színpad, vagy sportközpontot alakítsanak ki a helyén.
A Közéleti Kávéház múlt csütörtöki városházi rendezvényén Botka László polgármester beszélt az újszegedi Erzsébet liget rekonstrukciójáról is, ahol például rekortán futópályát is terveznek.

A polgármester felhívta a zöldek figyelmét arra, hogy a ligetet ne keverjék össze az erdővel, mert – ahogy fogalmazott – a liget olyan hely a városban, ahol emberek is vannak. Botka László hangsúlyozta az esten, még nincs döntés arról, hogy az Újszegedi Szabadtéri Színpad helyén maradjon egy felújított kulturális tér, vagy sportközpontot alakítsanak ki pályákkal és szabadtéri kondiparkkal. Erről továbbra is várják a szegediek véleményét, de már elkezdődött az adatok feldolgozása. Most van a tervezés időszaka, maga a beruházás csak jövőre indulna.
 
A többség meghagyná az újszegedi szabadtérit. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

Lapunk információja szerint a városhoz eddig beérkezett több ezer vélemény szerint az újszegedi szabadtéri környékén élők 90 százaléka azt szeretné, ha felszámolnák a szabadtéri színpadot, míg a távolabb élők megtartanák. Az is kiderült, hogy az utóbbi években megtöbbszöröződött azok száma, akik a ligetben sportolnak, ezért is terveznek itt rekortánpályát.
 

A Délmagyarország is megkérdezte olvasóit, mi legyen az Újszegedi Szabadtéri Színpaddal, ahol tavaly egész évben hat produkciót mutattak be nyolc előadásban. Két nap alatt 653 voks érkezett, és olvasóink 75 százaléka megtartaná felújítva a szabadtérit, 25 százaléka azonban sportközpontot alakítana ki a helyén.

Olvasóinkat megosztotta a kérdés. Jóni Gábor azt írta, nem érti, hogyan merült fel egyáltalán a kérdés, hogy le kellene bontani az újszegedi szabadtérit. Úgy vélte, „Isten őrizzen, hogy a barbárok ezt is lerombolják, turkálóvá vagy parkolóházzá alakítsák".
 
Az elmúlt években az újszegedi szabadtéri adott otthont a dixiegálának. A képen a Molnár Dixieland Band muzsikál. Archív fotó: Karnok Csaba


Varga Béla szerint nagy kár lenne, ha azt is lerombolnák, mint annyi más szegedi építményt. Azt írta, az utóbbi években többször nézett ott előadásokat, mint a Dóm téren. „Ha nyáron, amikor a liget közelében nyitott ablaknál szeretnétek aludni, akkor a liget színpadán tam-tam zene dübörög. Már elfelejtettétek? Akkor csak szavazzatok a színpad megmaradására" – írta Mózes Ilona. Pataki Zoltán viszont csak annyit írt, először a liget végében lévő bicikliútra lógó susnyást kellene megmetszeni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerencsét hoztak a számok Máriának

Szerencsét hoztak a számok Máriának
Mihály Sándorné Mária három szelvényt küldött be játékunkba, ezek egyikével nyert 25 ezer forintos vásárlási utalványt az újszegedi Príma Novába. Tovább olvasom