Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Testet ölt a biopolisz

A Szegedi Tudományegyetem biológiai tanszékei „összeköltözhetnek" abban az új épületben, amelynek alapkövét tegnap rakták le. Elkészülte után hallgatóknak nem kell ingázni a Tisza egyik partjáról a másikra.
Testet ölt lassan a biopolisz, több olyan épületen is dolgoznak a napokban Szegeden, amely a tudásközpont fejlesztéséhez szükséges. A legnagyobb beruházás ezek közül Újszegeden zajlik, ahol tegnap hivatalosan is lerakták az új biológiai épületszárny alapkövét. Igaz, a munkások már két emelet vázát is fölhúzták.

A tervek szerint decemberre készül el a meglévő, Fő fasori biológiai épület 4453 négyzetméteres új szárnya. A kivitelező a Baucont Zrt.. Az építkezéshez az egyetem 466 millió forint uniós támogatást nyert el a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program pályázatán. 853 millió forintot az egyetem, illetve a Természettudományi Kar saját forrása, így az uniós, az SZTE-s és a TTK-s pénz egyaránt a beruházás egyharmadát fedezi.

Kovács Kornél a biológiai tanszékcsoport vezetője azt mondta az ünnepségen, hogy az épület elkészültével nem kell a hallgatóknak „a Tisza két partja között oszcillálni" Az alapkövet pedig azért rakják le olyankor, amikor már áll az épület egy része, mert így a folyamat már „irreverzibilis", azaz megfordíthatatlan.

Mang Béla, az oktatási tárca helyettes államtitkára bejelentette, 170 milliárd forintnyi beruházás indult el Magyarországon, a szegedi az egyik legjelentősebb. Szabó Gábor rektor szerint az új épületben a kutatás és a fejlesztés mellett az innováció és a technológiai transzfer színhelye is lesz. Botka László polgármester azt hangsúlyozta, hogy Szeged a tudásra építi jövőjét .
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete Pákó Szegeden

Fergeteges bulit tartott szerda éjjel Szegeden Fekete Pákó. Több száz közgazdász- és jogászhallgató… Tovább olvasom