Délmagyar logó

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 8°C | 17°C Még több cikk.

Testületi ülés témája lesz Sándorfalván az országjáró medve - felvetették: fogadja örökbe a város

Sándorfalvi képviselők már a hétfői testületi ülésre beviszik az országjáró medve témáját: azt szeretnék, ha az állat a Szegedi Vadasparkban maradna és a település, ahol elfogták, örökbe fogadná. Egyelőre azonban járdaépítésre is kevesebb pénz jut, mint tavaly, így a polgármester szerint meg kell fontolni, mire költik az önkormányzati vagyont.
Rendkívüli ülést tart hétfőn a sándorfalvi önkormányzat. Bár nem a településen befogott medve miatt, három képviselő indítványa miatt az állat is – mely ez elmúlt napokban a kisvárost országos hírűvé tette – bekerült a napirendi pontok közé. Felvetették ugyanis, hogy ha a medve a Szegedi Vadasparkba maradhatna, azt Sándorfalva örökbe is fogadhatná. Mi több, már településmarketing-stratégiát is készítettek a témakörben: minden évben sándorfalvi méz- és medvenapokat szerveznének „szelíd, élő medvékkel", medvecukorral, medvetalppal és méhészeti konferenciával.
 
Az interneten körbejáró mémek közül ez illik legjobban a témához. Forrás: facebook
Az interneten körbejáró mémek közül ez illik legjobban a témához. Forrás: facebook

Az ötletről megkérdeztük Gajdosné Pataki Zsuzsannát, a település polgármesterét is, aki úgy fogalmazott, természetesen szó lesz a témáról a rendkívüli ülésen, azonban még az sem biztos, hogy az országjáró medve Csongrád megyében marad.
 

– Úgy tudom, a szakembereknek az a magánvéleményük, hogy a legjobb az lenne az állatnak, ha visszakerülne oda, ahol eddig élt. Természetesen meg kell várni a szakértői bizottsági döntést, ám ha mégis a vadasparkban maradna, akkor is kérdés, hogy az önkormányzatnak lesz-e pénze az örökbefogadás költségeit finanszírozni.

A rendkívüli ülést egyébként a járdapályázat miatt hívták össze, a tavalyi összeg ugyanis, amit erre a célra költöttek, az áremelkedések miatt 80 helyett már csak 60 ingatlanra elég. – Vélhetően jogosan kérdeznék meg a lakosok, miért medvére költjük a pénzt járdák helyett – tette hozzá a polgármester.

A Szegedi Vadasparkban jelenleg két nőstény barnamedve él, országjáró társukat egy szomszédos, elkülönített kifutóban szállásolták el. A sorsáról döntő bizottság egyébként még nem nyilatkozott, információink szerint ez leghamarabb szerdára várható.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy Sith is nagy úr, meg a szükség is - mi nem mernénk beállni mellé

Egy Sith is nagy úr, meg a szükség is - mi nem mernénk beállni mellé
Egy jól elkapott kép a Sith nagyúrról, ott, ahová a király is gyalog jár. Tovább olvasom