Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Testvérként szerették kollégái Kenéz Imrét

Szeged - Motoros kollégájukat gyászolják a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály forgalomellenőrzői. Alosztályukon mindössze 5 motorosstátusz van, így az Apátfalván halálra gázolt Kenéz Imre elvesztésével úgy érzik: egyik családtagjukat vesztették el.
– Ha azt a feladatot kapjuk, hogy motorra kell ülnünk, újra nyeregbe fogunk pattanni: az első járőrözéseknél azonban biztosan mindenkiben benne lesz a tragédia emléke és annak előzményei. Még akkor is sokkal átgondoltabban fogunk motorozni, ha tudjuk: nem motorosbaleset történt kollégánkkal, hanem egy járműmegállítás után gázolták halálra – mondta megrendülten Eleven István százados.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály alosztályvezetője volt a felettese Kenéz Imrének, aki múlt csütörtökön egy gyorshajtó német rendszámú Hummer vezetőjét akarta megállítani Apátfalván, de a terepjáró sofőrje a kocsi elé állított motort maga alá gyűrte, és a rendőr törzszászlóst elgázolta. A 34 éves szegedi rendőr belehalt sérüléseibe. Az osztrák férfi kábítószer hatása alatt vezetett, harcképtelenné tenni még a ráadott lövések után is csak nehezen lehetett. Jelenleg előzetes letartóztatásban a tököli rabkórházban lábadozik.

– Imrével együtt öten voltunk motoros rendőrök: az egész alosztályon kilencen dolgoznak, így különösen összetartók vagyunk. Úgy dolgozunk, mint egy család, mindenben egymás segítségére vagyunk. Mindenki máshogy próbálja feldolgoznia történteket, amit teljesen soha nem fogunk tudni elfelejteni. Sokat kell beszélgetnünk, és bízni abban, hogy az idő múlása egy kicsit majd enyhít a fájdalmunkon – mondta a százados.

Kenéz Imréről ő is csak felsőfokon tudott beszélni. – Olyan volt, mintha a testvérünk lett volna. Szeretetre méltó igaz barát, aki soha életében nem ártott senkinek. Azért lettünk motoros rendőrök, mert a motorozás az életünk: egy életérzés, amit szabadidőnkben is művelünk. Szerencsésnek mondhatja magát az az ember, akinek hobbija a hivatása is. Imre is imádta a munkáját, nagyon jó motoros volt, és mindig körültekintően vezetett. Halálával borzasztó veszteség ért bennünket – emlékezett Eleven István.

Olvasóink írták

 • 20. friends 2012. október 17. 18:09
  „Nem vársz már minket ragyogó szemekkel,
  Nem örülsz már nekünk szerető szíveddel.
  Ott pihensz, ahol nem fáj semmi
  Nyugalmadat nem zavarja senki.
  Jóságos szíved pihen a föld alatt,
  Minden érted hulló könnycsepp nyugtassa álmodat.”
 • 19. friends 2012. október 17. 18:08
  „Én nem értem. Itt Angliában összetartanak az emberek, de nagyon, a bajban. Magyarországon csak bántják egymást.
  Ahogyan írta az utolsó kommentelő: "Mert ettől legyünk emberek hogy tanulunk az esetből. A tragédiából. "

  Szomorú ez Mindenkinek és aki ismerte, jól tudja, mekkora fájdalom maradt a családtagokban.”
 • 18. Tambitoma 2012. október 17. 06:48
  „A tragédiák állítólag edzik a lelket az életben maradottak értékét.. Érzésem szerint mindenkit különb emberré tesz a a bánat. Kiemelten mikor tanúja vagy vagy megérint. Kegyetlen árat fizetett érte, annak hogy bátran gyorsan cselekedett. Megérte? Viszont ma már pontosabban el tudná választani a lényegest a lényegtelentől. De kollégátok, rokonotok, embertársunk már nem tudja. Ez a tragédia. Feláldozta magát a hivatásának egy dúvaddal szembe! Lehet az elkövetőnek bármilyen büntetés. Az áldozat már csak fentről figyeli. De Ti kollégák gondolkozzatok. Tanuljatok. Most legyen igazán példaképetek. Most tiszteljétek. A parancsnokok pedig gondolkozzanak el a jövőn a felkészítésen a kiképzésen tanítsanak benneteket. Mi meg tiszteljük a rendőröket jobban. Emberek mindenki tanuljon. És szervezzetek a figyelemfelhívás miatt is legalább egy 3 perces országos STOP megállást. Álljunk meg minimum kettő percre szólaljon meg az ország összes mentő rendőr tűzoltó szirénája! Mert ébredni kell ! Felébredni! Felébreszteni a világot a következő elkerülendő tragédia elkerülése előtt! Mert ettől legyünk emberek hogy tanulunk az esetből. A tragédiából.

  (ÉS KI ITT MOCSKOLÓDIK OFFÓL EGY MEGEMLÉKEZŐ CIKKNÉL AZ NEM EMBER)”
 • 17. Emberségetavilágnak 2012. október 17. 06:09
  „16
  Semmi félreérthető nem volt benne.
  Elképesztő, hogy még egy ilyen helyen is kell a pengeváltás, főműsoridőben, anélkül nem mehet le a Nap.
  Igen! Adózzunk nekik(k) tisztelettel!
  Csak annyival, amennyit mi magunk is elvárunk másoktól.
  Rögtön élhetőbb lesz a világ.”
 • 16. Anyádlóháton2 2012. október 16. 19:15
  „Margit Királynő!
  Nem volt az első kommentedben semmi rossz ... csak félreérthetően fogalmaztál. Némelyikünk fogta és volt aki nem. Nyugalom, türelem és tolerancia egymással szemben. Nem kellene vitázni meg civakodni ... azzal semmire nem jutunk. Emlékezzünk Imrére... én nem ismertem, soha nem láttam, de biztosan jó ember volt hiszen annyian szerették. Most odafenn motorozik már ... sajnálom, hogy így ért véget egy fiatal élet.”
 • 15. Berlusconi 2012. október 16. 19:01
  „Queenmargareth !
  Igazad van, bocsi, félreértettelek!”
 • 14. Queenmargareth 2012. október 16. 18:40
  „jó, hogy tudjam, hol a helyem, törlöm a reget.
  Még egyszer részvétem.
  CID ott megtalál”
 • 13. Queenmargareth 2012. október 16. 18:40
  „jó, hogy tudjam, hol a helyem, törlöm a reget.
  Még egyszer részvétem.
  CID ott megtalál”
 • 12. Queenmargareth 2012. október 16. 18:34
  „10. Berlusconi 2012.10.16. 18:28
  az 1-es hsz-ban van, hogy aki ezt a hivatást választja...onnan vettem. A tisztelettel adózást ezek szerint rosszul fogalmaztam meg.Nem pénzre gondoltam.Arra, hogy meghalt értünk is és ezt tisztelnünk kellene.Őt is, meg a rendőrséget.És lelki megnyugvásra gondoltam a kollégáinak, mert gondolom kell. Tehát mi volt a rossz, megmondaná valaki?”
 • 11. Berlusconi 2012. október 16. 18:32
  „Imre egy rendkívül szerény, hihetetlenül kedves ember volt. Óriási veszteség a halála mind a Rendőrség állományának, mind a magyar társadalomnak. Imre példamutatóan élt, és bátran nézett szembe a halállal. Ő egy igazi zsaru volt, hű maradt az esküjéhez!”
 • 10. Berlusconi 2012. október 16. 18:28
  „Queenmargareth !
  Általában egyet szoktam veled érteni és jóérzésű embernek ismertelek meg a hozzászólásaid alapján, de a 4. pontban megfogalmazott hozzászólásod nekem sem tetszik.
  Mindegy, ha ez a véleményed, hát lelked rajta, ne vitázzatok ezen!
  Őrizzük meg a gyász méltóságát!”
 • 9. CID 2012. október 16. 18:13
  „Nyugi van Margit, nyugi van. Levelezzen veled a NAV :) Nem vágom, hogy te mindenkit fikázhatsz, de te meg nem bírod a fikázást ? !”
 • 8. Queenmargareth 2012. október 16. 17:59
  „7.te engem nem utasítasz!magán e-mail címem:gitti1977@t-email.hu, ott kinyilvánulhatsz irányomba”
 • 7. CID 2012. október 16. 17:54
  „6, nem akartalak bántani, csak tudd, hol a helyed !”
 • 6. Queenmargareth 2012. október 16. 17:43
  „5 .most bunkó voltál, de igenis adózom:kaja, cigi, pia, telefonadó, banki adó stb.De nem ide tartozik és még egyszer bunkó vagy!”
 • 5. CID 2012. október 16. 17:13
  „4 ! Te mit adózol ?”
 • 4. Queenmargareth 2012. október 16. 12:25
  „Ezt a hivatást választotta, mi ezért adózzunk neki(k) tisztelettel.megnyugvást kívánok a kollégáknak is.”
 • 3. Anyádlóháton2 2012. október 16. 11:27
  „Részvétem a családnak, kollégáknak. Minden halál fájdalmas ... de az végkép, amelyik értelmetlen is.
  Talán felül kellene vizsgálni a közúti ellenőrzés gyakorlati végrehajtását és nem lenne szabad az igazoltatott jármű elé engedni a rend őreit. Van erre megoldás, ami működik is más államokban ... ott rendőr nem ad támadási felületet és valamelyest biztonságban van ilyen őrült és alávaló gyilkosok kiszámíthatatlan cselekedeteitől.”
 • 2. klj-54 2012. október 16. 10:51
  „Persze egy rendőr veszélyeztetheti az életét miattunk akár 65 éves koráig, hisz a jogalkotó szerint a melója hírből sem olyan veszélyes mint egy országgyűlési képviselőé!
  Részvétem a családnak és a kollégáknak!”
 • 1. szandokán 2012. október 16. 10:29
  „Aki ezt a hivatást választja,az tudja.hogy ilyen eset bármikor bekövetkezhet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Grúz szoprán és francia bariton nyerte az operaversenyt

A Haláleset a családban főszereplője Philippe Brocard és a Mileva címszerepét éneklő Victoria Markaryan nyerte a nemzetközi Armel-operaverseny két fődíját. (képgalériával) Tovább olvasom