Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Tetovált szegediek a Fábry Show-ban

Szeged - Ma este lesz adásban az az Esti Showder, amiben szegedi fiatalok mutatták meg Fábry Sándor műsorvezetőnek különleges tetoválásaikat a dizájncenterben.
Különleges tetoválásokat vonultat fel csütörtök este az Esti Showder dizájncentere, amelyben a két fővárosi szalon (8. és 11. kerület) mellé egy szegedit is meghívtak. A Csongrád megyei tetoválóstúdióból három fiatalember utazott fel szeptember 14-én Budapestre, az RTL Klub Nagytétényi úti székházába. Kedden még csak megbeszélést tartottak: a stáb megnézte a tetoválásaikat, beszélgettek velük, hogy körülbelül "képben legyenek". Szerda délután egy főpróba volt, ahol a srácok megtudták, hogy hol lesznek a kamerák, mikor hova kell állniuk, nézniük; majd jött a felvétel, amelyen már Fábry Sándor is részt vett.

- Fábry már az elején leszögezte, hogy nem kedveli a tetoválásokat, nem vonzza ez a világ. Ennek ellenére érdeklődve hallgatta a motívumokról szóló rövid történeteinket, kérdezgetett, viccelődött, partner volt a felvételen - mesélte a 30 éves Lőwy Lénárd, a Kárász utcai tetoválószalon vezetője. - A színpadon, felvétel közben mindent mondtam, ami eszembe jutott, de amikor leültem, akkor már nem emlékeztem, hogy miket. Majd megnézem én is, milyen voltam - nevetett a szegedi egyetem egykori magyar szakos hallgatója.

Két pesti és egy szegedi stúdió szerepel a dizájncenterben csütörtök este. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

- Egyesével mutattuk meg a tetoválásainkat, Fábry az elejétől a végéig barátságos volt velünk - erősítette meg kollégája kijelentését a 21 éves Mészáros Henrik, aki öt éve tetovál. Komolyabban három éve foglalkozik ezzel a mesterséggel, korábban Németországban is dolgozott. A harmadik fiatalember a amerikanisztika–történelem szakot végzett Dóra Dávid - ő testékszer-behelyezőként és - ahogy Dávid mondta - mindenesként dolgozik a stúdióban, mellette pedig a szegedi egyetem főiskolai karának elsőéves idegennyelvi kommunikátor szakos hallgatója.

- Fiatalon nonfiguratív törzsi mintákat tetováltattam magamra, később inkább olyat, ami a személyiségemhez kötődik vagy megtetszett - mutatta a testét díszítő motívumokat Dávid. - A bal karomon biomechanika látható, ez megtetszett. A másik kettő, ami a lábamon van, fantasy minták, amik azért kerültek rám, mert teljes mértékben fantasy rajongó vagyok. Egyszer az egész hátamon ilyen fantasy minta lesz - árulta el a 23 éves fiatalember.

Dávid szereti a fantasy mintákat. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Henrik bal karján alig akad szabad hely. - Olyan minták ezek, amelyek megtetszettek, már-már összefüggő képet alkotnak. Semmi vallási, vagy más hovatartozást nem fejeznek ki; ha egy kép vagy stílus megtetszett nekem, azt fölrakattam magamra. - magyarázta, majd a jobb kezén lévő Batmant is megmutatta, ahogyan Fábrynak is egy héttel ezelőtt.

Lénárd mindkét kezére japán szimbólumokat varratott: a bal karján egy gésa és egy szamuráj látható - tradicionális motívumok, modern köntösben. Felkarjának belső oldalát pedig egy maszk díszíti. - A jobb kezemen szintén japán motívumok vannak, nindzsák - de ez már inkább közelít a fanatsy stílushoz - magyarázta az üzletvezető, miközben a törzsi tetoválást is megmutatta a jobb lábán, amelynek csak díszítő funkciója van - mondta.

Lénárd kisfia portréját varratta a szíve fölé. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Nagyon tetszett Fábrynak a mellkasára varrt portré a kisfiáról, a hamarosan négy és fél évessé cseperedő Lőwy Ében Leventéről - bal oldalra került, a szíve fölé. És mivel futballrajongó, ezért a csapata címerét is magára, egészen pontosan a jobb oldalára tetováltatta: a Manchester United 2008-as BL-győzelmének tiszteletére. Miközben végignéztük a srácok tetkóit, mindnyájan egyetértettünk abban, hogy viselője számára a saját tetoválás mindig különleges: vagy mert nagyon tetszik neki, vagy azért, mert valamilyen emlék, élmény, vágy, hit (a sor szabadon folytatható) kötődik hozzá.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. liongate 2010. szeptember 23. 21:34
  „Na látod Mike3 valamiben egyetértünk:)nem is tudok mit hozzáfűzni,talán én is megérek egyszer rá.”
 • 41. Mike3 2010. szeptember 23. 20:53
  „38 liongate: igen így van. én 30 évesen csináltattam tetkót. egy olyan dolog került a vállamra amiért 11 éves korom óta rajongok. a tetoválásnak kell, hogy jelentése legyen és kell egy megfelelő életkor is, amikor az ember meghozza ezt a döntést. a 18 év semmiképpen sem az.”
 • 40. sapi 2010. szeptember 23. 20:18
  „Lénárd!

  Ti vagytok az egyik legjobbak Szegeden (ha nem a legjobbak ;) ) Én is nálatok csináltattam másfél éve az egyik tetkómat (1 sárkányt) és maximálisan meg vagyok vele elégedve.
  Nem kell foglalkozni a negatív, irigy emberek véleményével!

  További sok sikert!
  L és A”
 • 39. Illa_22 2010. szeptember 23. 19:17
  „Szépek, szépek, kár h nekem nem tudta szépen megcsinálni a tetoválásomat.... De még fel lehet javíttatni, valaki mással persze... De gartulálok hogy bekerültek a műsorba :D”
 • 38. liongate 2010. szeptember 23. 17:32
  „Az igazi tetoválásnak nyomós oka,története van,mondom ezt úgy,hogy egy darab sincs rajtam,de nagyon szerettem nézni a miami ink sorozatot is,mert sok szívmelengető történet volt benne,hogy ki miért varratta azt magára és művésziek.A művészet pedig soha nem felesleges!”
 • 37. liongate 2010. szeptember 23. 17:28
  „http://www.katvond.net/tattoos.php”
 • 36. Susiené 2010. szeptember 23. 17:12
  „Nem ítélem el azokat akiken szép és esztétikus tatoo van. Sőt! Bár elmúltam 40 de mivel egy új élet kezdődött számomra,hamarosan egy főnixet varratok magamra. Lehet fanyalogni. :D”
 • 35. vári 2010. szeptember 23. 17:07
  „A tetoválásellenzőkhöz lenne egy kérdésem: a fülbelövést nem tartjátok barbárságnak? Ha nem, miért nem?
  A válasz egyértelmű: mert megszoktátok. Pedig az is húslyukasztás, a test bizonyos mértékű torzítása.”
 • 34. fles2 2010. szeptember 23. 16:35
  „Ennyi prűd,betokosodott fas..t nem láttam egy helyen sem.Annyira a 70-éves életkorral jöttök
  1. lehet meg sem éljük a 70 évet
  2. akkor már talán nem fogunk olyan ruhát hordani amiből a fél cici kint van,de ha a karomon meglátja valaki ki nem szarja le Mi legalább éltünk és voltunk fiatalok
  3.amúgy a saját testünk amivel azt csinálunk amit akarunk és ezt tiszteletben kellene tartani (vagyis illik)

  A tetkók gyönyörűek,gratulálok és sok sikert a további munkákhoz :))))”
 • 33. Morpheus_RexXx 2010. szeptember 23. 16:25
  „húdefrankótetkó :O :)
  Na, akkó´h éjn is összevarratom a bűröm elül-hátúl ilyen csudákka, ha má´ ez a Modi De Franko...”
 • 32. Mike3 2010. szeptember 23. 16:08
  „31: semmivel sem leszel nyomatékosabb, ha kétszer írod be ugyanazt”
 • 31. mákosrétes 2010. szeptember 23. 15:56
  „Nem akarok senkit megbántani, de nyugaton főleg a konzum idiótákon láttam.
  Lehet,hogy ők a példakép?
  Buta divat.
  Szomorú.
  De ez az én véleményem.”
 • 30. NyafNyaf 2010. szeptember 23. 14:58
  „Lány létemre, ha megtehetném, annyi tetoválásom lenne, amennyi, csak fér (csak ne lenne a gépnek olyan borzalmas hangja) :) . Míg a pasiknál ez elfogadott, a nőknél kevésbé. Egy biztos, hogy jól meg kell gondolni.
  Én büszke vagyok a tetoválásaimra, és szerintem ez nem változik meg, hiszen, ha az ember kötődik valamihez és azt varratja magára, akkor abban nincs hiba!
  Szépek a tetkók fiúk...”
 • 29. KolompárRómeó 2010. szeptember 23. 13:18
  „...

  A legmegfelelőbb jelző. Igen, léteznek kis igényes - na nem szép - figurák, de ezekre mindent lehet mondani bármit, csak azt nem, hogy szépek. Művészinek már lehet nevezni és hát ugye sok művészeti ág nem sokat ér...”
 • 28. meszarosne 2010. szeptember 23. 13:05
  „A mai tetoválásokat nézve, - ezek már nagyon is művészi jellegűek.
  A szegedi fiúk nagyon szépen dolgoznak, érdemes megnézni a munkájukat a honlapjukon is. Gyönyörűek!!!!
  Amit magukra varrattak, szintén csodálatosak. Jó, hogy már nagyon sokan szeretik ezt a fajta művészetet, ez önmagáért beszél. Ez főleg az értelmes és inteligens emberek kedvence. Hajrá fiúk, büszkék lehettek magatokra!!!”
 • 27. Mike3 2010. szeptember 23. 12:59
  „Lénárd! Jelentkezem!”
 • 26. pt 2010. szeptember 23. 12:36
  „A sittes tetkó gáz. Ezek viszont gyönyörűek! Hajrá Srácok!”
 • 25. LőwyLénárd 2010. szeptember 23. 12:35
  „Szia Mike3!

  Köszi! Remélem párod szép kis mintája azóta is virágzik a bokáján! :)
  Amikor rászánod magad bejössz és megbeszéljük a tetkódat.

  Várunk! :)”
 • 24. Mike3 2010. szeptember 23. 12:28
  „A huhogóknak: Hozzátok a DM színvonalat suttyókáim :) Mi a gond? Ja, hogy az ocsmány testeteken sehogy nem mutat egy tetkó? :) Bűnöző, pedofil, proli, börtöntöltelék aki varrat? Melyikbe sorolnátok a tanár feleségemet? Melyik kategóriába sorolnátok engem (nem írom ide a pedigrémet, még leolvadna a maradék két agysejtetek). Személyesen ismerem ezeket a srácokat és boldog vagyok, hogy életem végéig a vállamon lesz a logó amit rávarrtak. A tetkómat mindenki megnézi és még SOHA nem láttam senkin, hogy viszolyogna tőle. A repülős szaktársaknak pedig különösen tetszik. Javaslom húzódjatok vissza a betonkockátokba és egyétek a pacalt mustárfoltos atlétatrikóban a továbbiakban is...
  Talán még annyit, hogy nem az számít elsősorban, hogy MÁSOK mit gondolnak. A tetoválás az egyéné, azért van rajta, mert NEKI örömet okoz. Kit érdekel, hogy fog mutatni 70 éves korában? Akkor is ott lesz vele.

  Lénárd

  Fel se vedd ezeket! Nagyon jó amit csináltok, így tovább! Ez itt a DM, az értelmesebb ember csak prolit hergelni jár ide :) Arra viszont tökéletes :)
  Hamarosan felkereslek Titeket, a gerincemre szeretnék ciril betűs szöveget, csak még nem döntettem el mit. Valszeg A M Ljulka vagy NPO Saturn lesz.
  Nézzük a műsort!

  m.”
 • 23. LőwyLénárd 2010. szeptember 23. 12:22
  „bte!

  Köszönjük szépen a bizalmat!
  Várunk titeket szeretettel ismét! :)”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botka László: Szeged a kedvenc témám

Szeged a legsikeresebb magyar várossá vált az elmúlt években. Jövője hosszú távon megalapozott, költségvetési helyzete stabil – hangsúlyozta a polgármester. Tovább olvasom