Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Tévedések vígjátéka – sztárparádéval

Szeged - Újra játszanak prózát is a szegedi szabadtérin: a Tévedések vígjátékát a zenés produkcióival sikert aratott Kerényi Miklós Gábor rendezésében, többek között Molnár Piroska, Haumann Péter főszereplésével július 31-én mutatják be a Dóm téren.
Shakespeare komédiája, a Tévedések vígjátéka lesz az idei szabadtéri második önálló bemutatója. A produkció kuriózumnak számít a Dóm téren, hiszen az angol mestertől legutóbb 13 éve játszottak drámát: a III. Richárdot Kulka Jánossal a főszerepben. A népszerű komédia megrendezésére az Operettszínház művészeti vezetőjét, Kerényi Miklós Gábort kérték fel, aki eddig inkább zenés sikerprodukcióiról volt ismert.

Két Nemzet Színésze, Molnár Piroska és Haumann Péter is fellép a szegedi szabadtéri prózai produkciójában. Fotó: Dusha Béla
Két Nemzet Színésze, Molnár Piroska és Haumann Péter is fellép a szegedi szabadtéri prózai produkciójában.
Fotó: Dusha Béla

KERO szerint produkciója igazi „örömszínház" lesz. Shakespeare korai vígjátéka lenyűgöző lehetőség a színészeknek és az alkotóknak, mivel mulattató történetében érdekes jellemek vonulnak föl; miközben aki akar, komoly filozófiai mélységeket is felfedezhet a darabban.

Pálmai Anna és Telekes Péter. Fotó: Dusha Béla
Pálmai Anna és Telekes Péter. Fotó: Dusha Béla

Az ország vezető színházaiból a legkiválóbb színművészeket nyerték meg a főbb szerepekre: két Nemzet Színésze, Molnár Piroska és Haumann Péter alakítja Emíliát, az efezusi apácafőnöknőt és férjét, a szirakúzai kereskedő Égeont. Olyan művészeket kellett találni az ikrek szerepére, akik karakterükben hasonlítanak egymásra. Így esett a választás Adorjáni Bálintra és Telekes Péterre, akik az Antipholusokat játsszák, valamint Molnár Áronra és Klem Viktorra, akik pedig a két Dromiót. Szintén testvérpárt alakít a darabban Szinetár Dóra és Pálmai Anna. Angelo szerepében Bezerédi Zoltánt, Dr. Csipetként Vajdai Vilmost láthatja a közönség. Fellép Szabó Győző (Kereskedő), Huzella Júlia (Örömlány), Korognai Károly (Kereskedő), valamint a Szegedi Nemzeti Színház három színművésze, Szilágyi Annamária, aki Luca szerepébe bújik, Jakab Tamás (Baltazár) és Borovics Tamás (Rendőr).

Fotó: Dusha Béla
Fotó: Dusha Béla

Az előadás látványvilágát Horgas Péter díszlet- és Füzér Anni jelmeztervezővel álmodta meg a rendező. Furcsa és izgalmas teret képzeltek el, egy közel-keletinek tűnő városka életét jelenítik meg. A tér közepén forog majd egy hatalmas, útvesztő jellegű, gömbszerű spirál, mely tulajdonképpen egy nyüzsgő bazár. Helyet kap benne lakóház, törökfürdő, örömtanya, sőt még kolostor is. Az árusok színes forgatagában pedig fellép majd egy zenekar is. Az előadás mozgástervező-koreográfusa Duda Éva, dramaturgja Lőrinczy Attila.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újházi Mihály is kezet rázott a miniszterelnökkel

Matematika tagozatosként végzett, mégis a biológiába és a kémiába szeretett bele. Ösztöndíjasként jelenleg a fejlődésgenetikai laborban kutat. Tovább olvasom