Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Tévedések vígjátéka: Shakespeare, sztárparádéval

,,Téged is megvéd, rád is figyel!" - hirdeti az efezusi óriásplakát az uralkodóról a Dóm téri színpadon, ahol pénteken 21 órától tartják a szabadtéri idei második saját produkciója, a Tévedések vígjátéka bemutatóját.

A fesztivál menedzsmentje sem gondolhatta, amikor a Shakespeare-komédiát műsorra tűzte, hogy Nádasdy Ádám modern fordításában, Kerényi Miklós Gábor rendezésében mennyire aktuálisan hangzanak majd a szerencsétlen sorsú menekültekről, idegenekről szóló több száz éves mondatok.

Tévedések vígjátéka: Shakespeare darab sztárparádéval. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

Sztárparádéval láthatja a közönség a vígjátékot: Csuja Imre alakítja Solinus herceget, Haumann Péter a családját kereső szirakuzai Égeont, a másik Nemzet Színésze, Molnár Piroska pedig az apácafőnöknővé lett feleségét. Efezusi Anthipolust Adorjáni Bálint, szirakuzai ikertestvérét Telekes Péter, Efezusi Dromiót Klem Viktor, szirakuzai mását Molnár Áron kelti életre. Adrianaként Pálmai Annát, Lucianaként Szinetár Dórát, Dr. Csipetként Vajdai Vilmost, Kurtizánként Huzella Júliát, Angelo, az ékszerész szerepében Bezerédi Zoltánt, kereskedőként a motorkerékpáron színpadra robogó Szabó Győzőt láthatják a nézők.

A további szerepekben a szegedi színház művészei, Szilágyi Annamária, Borovics Tamás, Jakab Tamás és Pataki Ferenc is fellépnek. Az előadás látványvilágát Horgas Péter díszlet- és Füzér Anni jelmeztervező jegyzi. A közel-keleti városka közepén forog egy atommagra emlékeztető hatalmas spirál, ami nyüzsgő bazár, lakóház, török fürdő és örömtanya is egyben. Csacsi, teve, keleti taxi és még egy medence is szerepet kap. Közreműködnek a Duda Éva Társulat és a Közép-Európa Táncszínház művészei, az Operett Akadémia és a PBS növendékei, valamint a szegedi statiszták.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalandozás Mancikával és Rózsival a 100 éves fodrászüzletben

Száz évet ugrottunk vissza az időben, amikor a dorozsmai Kertész nővérekhez látogattunk. Tovább olvasom